Niektorí ľudia rozmýšľajú ako Hitler. Politici krízu nezvládajú, len prikladajú polienka do ohňa. Zamýšľa sa Babitzová

    0
    Eva Babitzová, predsedníčka strany Šanca (Autor: SITA)

    Ľudia sa boja, pretože sú zaplavovaní stále novými informáciami o utečeneckej kríze. „Médiá vysielajú zábery davov utečencov, sociálne siete a diskusie na internete sú zmesou strachu, fašizmu, ruskej propagandy a konšpiračných teórií,“ komentuje v Denníku N Babitzová, šéfka strany Šanca. Preto nečudo, že situácia je taká vyhrotená.

    Chýba však racionálny prístup, hľadanie riešení a upokojenie vášní. Niektorí ľudia sa totiž správajú ako členovia Hitlerovho tímu. Nenávisť k utečencom hlavne na internete priam prekypuje. Na druhej strane, nájdu sa aj ľudia, ktorí majú ambíciu migrantom pomôcť a neváhajú nosiť im potrebné veci, prípadne sa zapojiť do humanitárnej pomoci. A práve tu sa má prejaviť riadenie ako vo firme – v upokojení občanov a zabezpečení riešení, čím sú kapacity či pozvanie mimoštátnych organizácií. „Vyčísliť náklady, vyčleniť prostriedky. A neustále komunikovať,“ myslí si Babitzová.

    Nezvládajú krízu ani paniku

    Slovensko podľa nej s utečeneckou krízou nevyrieši nič, musí sa stať plnohodnotným členom Európskej únie. Predsedníčka strany Šanca vidí riešenie v priepustnosti hraníc, medzinárodnom riešení vojny v Sýrii či situácie v Afrike. Samozrejme, zatočiť treba aj s prevádzačmi. Slovenskí politici sú podľa nej v tomto smere neschopní. „Nezvládajú ani tú krízu a paniku, ktorá vypukla u nás. Naopak, sami prikladajú polienka a snažia sa z nej vytĺcť politický kapitál,“ uzavrela.
     

    - Reklama -