Naštvaný Kaník už prešiel proti Kotlebovi od slov k činom. Prečítajte si, čo urobil

    0
    Ľudovít Kaník už podal trestné oznámenie. (Autor: Reprofoto, Facebook)

    „Práve som podal trestné oznámenie pre propagáciu fašizmu,“ infomuje dnes na Facebooku Ľudovít Kaník (SDKÚ), ktorý sa stihol aj vyfotiť pre podateľnou Generálnej prokuratúry.

    Pošliapanie odkazu SNP

    To, čo si dovolil Kotleba, Kaníka poriadne nahnevalo. Oslavy SNP sú významnou udalosťou na Slovensku, no Kotleba to poňal po svojom. Na úrad v Banskej Bystrici „vycapil“ dve čierne zástavy. Stalo sa tak 29. augusta. Ani ostatní politici pre to nenašli pochopenie. Tvrdo sa však ohradil najmä Ľudovít Kaník, ktorý sľuboval, že podá trestné oznámenie. „Vyvesiť čierne zástavy ma župný úrad v deň osláv SNP je také pošliapavanie odkazu SNP, že sa cez to nedá prejsť mlčaním,“ napísal v deň incidentu na sociálnu sieť predseda národnej rady. Dnes svoj sľub splnil.

    Glorifikuje fašizmus

    Marian Kotleba podľa neho nemôže glorifikovať a propagovať fašizmus, a obzvlášť nie takýmto spôsobom. Predseda parlamentu Peter Pellegrini tiež vtedy povedal, že sa za Kotlebovo konanie hanbí. Úrad BBSK však priniesol vysvetlenie po svojom. Zástavy vraj boli vyvesené na počesť SNP, to len ostatní si to vyložili zle. „Používanie čiernych zástav je taxatívne upravené príslušnými zákonmi (štátny smútok), pričom ani jeden z uvedených prípadov nemožno uplatniť na údajný dôvod vyvesenia týchto čiernych zástav, uvedený v oficiálnom stanovisku riaditeľa úradu BBSK Milana Uhríka, ktorým mala byť „spomienka na padlých v SNP“, odkázal Kaník. Tak či onak, trestné oznámenie je podané a Kaník je zvedavý, ako sa to celé prešetrí.
     

    - Reklama -