Kiska opäť na strane Ukrajiny: Nezávislá Ukrajina je aj naším záujmom, povedal a vzápätí sľúbil Porošenkovi čosi významné

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: sita)

    Kiska komunikoval s Porošenkom aj na stále aktuálnu tému plynu. Na Ukrajine sa nemusia ničoho báť a slovenská pomoc v tomto smere je podľa neho zaručená, čo zároveň ukrajinský prezident ocenil. Dodávky plynu sú dôležité pri budovaní ukrajinskej nezávislosti, suverenity a ekonomiky.

    Kiska si spomenul aj na Deň nezávislosti Ukrajiny a nezabudol Porošenkovi zagratulovať. „„Suverénna, nezávislá a stabilná Ukrajina je nielen v záujme ukrajinského ľudu, ale aj Slovenska. Slovensko bude naďalej Ukrajinu podporovať v rozvoji a v jej snahách na ceste do Európskej únie,“ ubezpečil Kiska Porošenka. Ako dodal, suverénna a nezávislá Ukrajina je aj v záujme Slovenska, nielen ukrajinského ľudu.

    Slovenský prezident sa nemohol vyhnúť ani téme nepokojov. Ukrajinskému prezidentovi vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí nepokojov a želal tiež skoré uzdravenie zraneným. Nedávne zrážky si totiž vyžiadali niekoľko mŕtvych a 150 zranených. Násilnosti vypukli počas zasadania parlamentu.
     

    - Reklama -