Prekvapujúce výsledky prieskumu. Smer suverénne prvý, na ďalších miestach sa však dejú veci

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Vládna strana Smer sa stále drží na vrchole a zdá sa, že sa na ňu nikto nedoťahuje. Opäť atakovala hranicu nad 30 percent, momentálne má presne 35,9. Zato strane Sieť, ktorá by jej mala dýchať na chrbát, klesli percentá. Kým predtým mala podľa prieskumu aj takmer 12 percent, podľa tohto posledného ich má len 9,6. A doťahuje sa na ňu KDH,  ktorá má len o 0,2 percenta menej.

    Do parlamentu by sa dostala aj strana MOST-HÍD, ktorá má celých sedem percent, za ňou je koalícia OľaNO, NOVA, ktorá má tiež o 0,2 percenta menej, ako je to v prípade Siete a KDH. Tesne nad šesť percent majú národniari z SNS a o jedno percento menej má Sulíkova SaS. SDKÚ-DS dosiahla celé štyri percentá.

    Ostatné strany ledva balansujú nad dvoma percentami alebo majú niečo cez jedno percento či menej. Na chvoste je Zmena zdola s 0,2 percentami.

    Agentúra realizovala prieskum na 924 respondentoch vo veku 18 a viac. Tí mali odpovedať na otázku: Ak by sa voľby do NR SR konali tento víkend, zúčastnili by ste sa na nich? Ak odpovedali kladne, dostali zoznam so stranami.


     

    - Reklama -