Mŕtve dieťa poslankyne Flašíkovej-Beňovej. Hanbime sa za jeho smrť a kto to neľutuje, toho vymažem z Facebooku

    0
    Mŕtve telíčko kurdského utečenca zo Sýrie Ajlana Kurdího odnáša turecký policajt z pláže v Bodrume (Autor: SITA)

    Jedným z dvanástich Sýrčanov, ktorí zomreli v stredu v noci, keď sa chceli na dvoch gumených člnoch dostať z tureckého mesta Akyarlar na grécky ostrov Kos, bol aj Aylan Kurdí. Bezvládne telíčko iba trojročného chlapca vyplavilo more pri letovisku Bodrum, neďaleko luxusných hotelových rezortov. Trojročný chlapec sa utopil spolu so svojím, o dva roky straším bratom Kalibom a mamou Rihánou (35). Otcovi Abdalláhovi sa podarilo zachrániť a našli ho v bezvedomí blízko syna.

    Fotografiu mŕtveho Aylana uverejnili na svojich titulných stránkach mnohé svetové denníky. Maličká obeť ľudskej katastrofy. Takto uviedol článok o Aylanovi britský denník The Daily Mail. Šokujúca, krutá realita utečeneckej krízy v Európe, objavilo sa v The Guardian aj s fotografiou tureckého policajta s chlapčekom v náručí. Talianska La Repubblica doplnila snímku textom: Fotografia, ktorá otriasla svetom. „Čo je moc, to je moc. Tieto fotky sú desivé. Sú budíčkom, ktoré David Cameron potrebuje,“ vyslovil sa v denníku The Independent šéf britských liberálov Tim Farron.

    Nekompromisná Flašíková

    Fotografia nenechala chladnou socialistickú europoslankyňu Moniku Flašíkovú-Beňovú. „Neviem, ani čo napísať. Napadá mi toľko výkrikov a toľko prosieb. Z tepla domovov odmietame pomoc a ignorujeme tragédie. Včera bol prvý školský deň na Slovensku. Aj malý Ailan by o pár rokov išiel usmiaty do školských lavíc. Nepôjde,” dojíma Flašíková a vyčíta Slovákom. „Hanbime sa. Za jeho zbytočnú smrť a za naše odmietanie pomoci.“

    Nato si vyslúžila od niektorých svojich fanúšikov ostrú kritiku, s čím počítala a neprajníkom zobrala vietor z plachiet. „PS: Dnes je naozaj deň, kedy akýkoľvek komentár, čo len náznakom obhajujúci tragédiu utečencov bude vymazaný a jeho autor/ka zablokovaný/á. Neželám si na mojej stránke nikoho, kto si ešte aj pri tejto fotografii myslí, že utečencom pomáhať netreba. Odhláste sa z mojej stránky,“ odkázala europoslankyňa a podľa komentárov pod týmto statusom tak aj mnohí urobili.

    - Reklama -