Dobrý ekonomický imigrant je vyhostený imigrant, pridáva sa k protiimigrantskej vlne smerák Martvoň

    0
    Exposlanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD) (Autor: SITA)

    Poslanec vládnej strany tvrdí, že Vyšehradská štvorka by mala spoločne žiadať o to, aby všetky  krajiny Európskej únie dodržiavali imigračné zákony stanovené Bruselom. Navyše požaduje  okamžité vyhostenie všetkých ekonomických migrantov, ktorí nelegálne prekročia hranice niektorého z členských štátov. Portál Aktuality.sk, ktorý cituje agentúru TASR, uviedol, že podľa Martvoňa by mali byť všetci ekonomickí migranti označení statusom „persona non grata“ (nežiadúca osoba). Po takomto označení by sa už nikdy nemohli vrátiť do žiadnej z členských krajín Únie.

    Ako je možné, že je tu zrazu toľko utečencov?

    „EÚ by mala skontrolovať, ako boli vynaložené a kde sa stratili každoročne prideľované peniaze Grécku a Taliansku z rozpočtu Únie na ochranu južnej morskej hranice, keď zrazu je v EÚ toľko nelegálnych imigrantov,“ povedal Martvoň. Podľa jeho slov bude nadchádzajúci summit V4 mimoriadne náročný. „Podľa môjho názoru by sa mal niesť v rovine a s heslom ,dobrý ekonomický imigrant je vyhostený imigrant‘,“ uviedol poslanec za vládny Smer.

    Sú to príživníci

    Martvoň je presvedčený o tom, že veľkú väčšinu, až 95 percent, utečencov tvoria práve ekonomickí migranti, proti ktorým smerák tak ostro vystupuje. Podľa poslanca vládnej strany je na príchode tisícok utečencov zaujímavé aj to, že prichádzajú práve do Európy a netlačia sa do bohatých moslimských krajín, akými sú napríklad Saudská Arábia, Kuvajt či Spojené arabské emiráty. Martvoň si myslí, že pozná aj dôvod, prečo to tak je. „Je to preto, lebo v predmetných štátoch sa nikto s príživníkmi a s ekonomickými migrantmi neštve, nehovoriac o nelegálnych imigrantoch, ktorí sa tam dokonca boja vycestovať pre väzenie a tvrdé tresty,“ tvrdí Anton Martvoň.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -