Okamžite zvolajte krízový štáb, vyzýva vládu bojovník za tradičnú rodinu Chromík. Čo ho tak vyľakalo?

    0
    Anton Chromík (Autor: SITA)

    Alianciu trápia obavy, že náš národ starne. Podľa správy OSN má totiž počet obyvateľov na Slovensku klesnúť na 3,7 milióna, a to do roku 2100. Okrem toho sa priemerný vek zvýši na 50 rokov.

    „Slovensko nemá svetlú budúcnosť, budeme národ starcov a budeme vymierať,“ obáva sa Anton Chromík z Aliancie. Podľa neho by každý normálny šéf krajiny už dávno zvolal krízový štáb, len Slovensko sa nemá k ničomu. Vraj naša krajina nemá plán, ako sa s týmto vyrovnať. Chromík chce, aby na túto situáciu reagovala vláda i politické strany.

    Správnym riešením ekonomickej obnovy je podľa Aliancie prirodzene rodina, konkrétne tá skutočne fungujúca. Chromík však upozorňuje na to, že oni môžu pomôcť len čiastočne a ostatné je v rukách politikov. „Ak sa povie nie, bude to znamenať, že demografické prognózy sa budú ešte zhoršovať,“ varuje. A aké sú opatrenia podľa Aliancie? Vytvoriť možnosti na to, aby si rodiny mohli dovoliť mať viac detí, aby sa mohli intenzívnejšie zapájať do vecí verejných a aby vzrástla rodinná solidarita.

    K Chromíkovi sa pripojila aj ďalšia členka Aliancie Anna Verešová, ktorá tiež vidí svetlú budúcnosť v  stabilnej a fungujúcej rodine. To však nie je všetko. Aliancia by si želala, keby sa vytvorila Rada vlády SR pre rodinu a rodinnú politiku a aby štátne inštitúcie grantovo podporovali rodinu, pretože je to podľa nich tá najlepšia investícia do budúcnosti. Verešová si tiež praje, aby bol prijatý silnejší zákon o reklame, ktorý by chránil deti pred nevhodným obsahom.

    Mnohé problémy rodín sa vraj zakladajú na ekonomických problémoch. A to by sa malo zmeniť. „Chceme preto, aby si rodiny mohli dovoliť mať viac detí, aby prijatie dieťaťa neznamenalo chudobu,“ uviedol Tomáš Kováčik z Aliancie. Každý zákon na Slovensku by mal obsahovať doložku týkajúcu sa rodiny, pretože tá by mala byť pre politikov prioritou a oni by si to mali uvedomiť. Ale čo ak nie? „Ak strany opatrenia neakceptujú, pre nás to bude znamenať, že sa správajú nerozumne, no pre Slovensko to bude tragédia,“ odkazuje im Chromík.
     

    - Reklama -