Fico prehovoril o svojom údajnom účte na Belize: Mám v rukách dôkaz, Matovič nech sa vzdá mandátu

    0
    Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

    „Pán vystupujúci ako predseda vlády si spoločne s manželkou v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize. V deň vzniku si táto firma založila dva bankové účty v Belize Bank Internacional (BBIL). Stav účtov k 21. júlu 2015 je 674.546.004,42 USD.“ Toto napísal na svojom profile na sociálnej sieti Igor Matovič ešte 14. augusta. A situácia dnes? Robert Fico naňho podal trestné oznámenie a teraz ho vyzýva, aby sa vzdal poslaneckého mandátu.

    Pád vlády a krízová situácia

    Matovič podľa vlastných slov chcel, aby premiér vedel, aké to je, keď sa o ňom šíri niečo, čo pravdou nemusí byť, ale môže. Namiesto toho však Fico nelenil a  na Matoviča rovno podal trestné oznámenie za krivé obvinenie. Zároveň chce, aby sa vzdal aj poslaneckého mandátu. „Lživé obvinenie poškodzuje nielen osobu predsedu vlády, ale aj obraz celého Slovenska v zahraničí. Potvrdenie obvinenia zo strany Igora Matoviča by viedlo k demisii predsedu vlády, pádu celej vlády a ku krízovej politickej situácii,“ cituje Fica web  Denníka N.  Premiér sa obhájil počas slávnostného príhovoru.

    Hirošima a Nagasaki po slovensky

    Predseda Obyčajných ľudí  Igor Matovič sa cíti ukrivdený kvôli razii v jeho rodinnej firme. Na svojom facebookovom profile však tvrdí, že teraz, na rozdiel od Ficových ľudí, vlastne len férovo upozornil na údajný premiérov účet v Belize. Odkiaľ sa k týmto informáciám dostal, nevedno. Vraj nám všetko prezradí ešte tento mesiac. Teraz ho vyšetruje Národná kriminálna agentúra. „Ak sa ukáže, že pravdivé boli, slovenská politika zažije Hirošimu a Nagasaki zároveň. Som presvedčený, že na 99 % to pravda všetko bude, uvidíme,“ uviedol ešte v známom statuse na sociálnej sieti Matovič na margo dokumentov, ktoré majú usvedčiť Fica z toho, že účet v Belize skutočne má.

    Ani majitelia, ani štatutári

    Finančná spravodajská jednotka v Belize informovala podľa materiálu z tlačového odboru úradu, ktorý dostali novinári po skončení príhovoru, orgány činné v trestnom konaní, že Fico a jeho manželka „nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné, alebo podnikateľské účty, alebo iné finančné produkty vo finančných inštitúciách na Belize a tieto osoby nie sú signatármi na žiadnych účtoch, ktorých majiteľmi sú právnické osoby na Belize. Predmetné osoby nemajú účasť v žiadnych spoločnostiach s registrovaným sídlom na Belize a tieto osoby nie sú ani majitelia, ani štatutári v takýchto spoločnostiach,“ cituje agentúra SITA.

     

    - Reklama -