Pilot si pri Červenom Kameni vraj počas letu nakrúcal video. Vyšetrovanie malo odhaliť aj ďalšie pozoruhodné okolnosti

    0
    Miesto leteckej nehody pri Červenom Kameni, ktorú neprežilo 7 osôb. Dve dopravné lietadlá typu L-410 viezli parašutistov, ktorí nacvičovali hromadný zoskok na víkendový letecký deň (Autor: SITA)

    Informáciu o tom, že jeden z pilotov si počas vzletu nakrúcal video, priniesla televízia TA3. Technická porucha je podľa expertov takmer úplne vylúčená, a preto sa vyšetrovanie leteckej havárie zameriava na prípadné zlyhanie ľudského faktora. Ak by jeden z pilotov skutočne nakrúcal video, mohol všetkých ohroziť. Mobilné telefóny oboch pilotov, ktoré vyšetrovatelia našli na mieste nehody, preto podrobia expertíze.

    Letecký a námorný vyšetrovací úrad informáciu o možnom ľudskom pochybení nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Správy, ktoré sa objavili po nehode, naznačovali, že jedno z lietadiel bolo preťažené, ale to sa teraz zdá ako veľmi málo pravdepodobný scenár.

    Tragédiu neďaleko Červeného Kameňa neprežilo 7 osôb. O život prišli všetci štyria piloti. Včas vyskočiť sa podarilo 31 parašutistom, ale ich traja ďalší kolegovia nemali také šťastie a pri nešťastnej havárii prišli o život. Miesto prehľadávali dve stovky hasičov, policjatov a záchranárov. Presné príčiny nešťastia budú známe až po ukončení vyšetrovania.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -