Čo majú spoločné spevák Babjak, archeológ Polla, maliar Klimčák a predseda NR SR Pellegrini? Čítajte a nebudete veriť vlastným očiam

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Peter Pellegrini sa stane čestným občanom mesta Humenné pri príležitosti osláv prvej písomnej zmienky o meste, ktoré pripadajú na 4. septembra. Udeliť titul Čestné občianstvo mesta človeku, ktorý sa nenarodil v danom meste je prinajmenšom neobvyklé, aj keď nie nemožné. Okrem toho sa udeľuje ľuďom, ktorí sa nejakým spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta alebo jeho kultúry. Peter Pellegrini je rodák z Banskej Bystrice a paradoxné je aj to, že v Humennom bol počas pôsobenia vo funkcii ministra školstva iba jediný raz.

    Búrlivá debata mestských poslancov

    Udeliť čestné občianstvo predsedovi parlamentu nebolo v Humennom až také jednoduché, ako sa primátorke Vaľovej pri podávaní návrhu zdalo. Pri schvaľovaní návrhu sa podľa informácií denníka SME strhla búrlivá debata o dôvodoch, prečo by mal Pellegrini dostať čestné občianstvo mesta Humenné. Poslankyňa mestského zastupiteľstva za Smer Jana Andruchová obhajovala návrh tým, že Pellegrini sa ako minister školstva osobne stretol s učiteľmi z Humenného, s ktorými „diskutoval aj o téme pripravovaného zákona o odbornom vzdelávaní a novinkách i problémoch škôl na území mesta Humenné“. Andruchová si asi pri tejto citácii z agentúrnej správy neuvedomila, že pochádza z novembra minulého roka. To bola jediná oficiálna návšteva Pellegriniho v Humennom. Po prečítaní odôvodnenia, v ktorom sa píše za čo Pellegrini dostane čestné občianstvo mesta sa ozval aj poslanec zastupiteľstva Miloš Meričko. „Toto je jednoducho fraška,“ uviedol.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -