Obrovská tragédia! Potopila sa ďalšia loď preplnená migrantmi. Ich koniec bol príšerný

    0
    Utečenci pred autobusovou stanicou v Belehrade. Do Srbska denne príde až tisíc migrantov, ktorí sa chcú dostať ďalej do Európy. Najmä do Nemecka a Švédska. (Autor: Radim Panenka)

    Lodné nešťastie, ktoré sa stalo neďaleko líbyjského prístavného mesta Zuwára, si vyžiadalo 200 obetí. Na preťaženej lodi, ktorá mala previezť ďalších utečencov do Európy, bolo okolo 400 ľudí. Minimálne polovicu z nich sa však podarilo zachrániť. Mnohí z migrantov boli zamknutí v podpalubí.

    Vidina lepšieho života si vyžiadala krutú daň

    Líbyjská pobrežná stráž do štvrtka večera zachránila 201 cestujúcich z lode, pričom 147 z nich previezla do internačného tábora pre ilegálnych migrantov, ktorý sa nachádza západne od Tripolisu, informovala televízia TA3 s odvolaním sa na agentúru Reuters. Migranti na palube potopenej lode údajne pochádzali zo subsaharskej Afriky, Pakistanu, Sýrie, Maroka a Bangladéša.

    Pri pokusoch dostať sa do Európy na preplnených či vratkých člnoch prišlo od začiatku tohto roka o život viac ako 2 300 ľudí. Podľa štatistiky Medzinárodnej organizácie pre migráciu sa za celý vlaňajší rok vo vodách Stredozemného mora utopilo 3 279 ľudí.

     

    - Reklama -