Najstarší poslanec Mikloško z KDH má byť opäť na kandidátke. Nenapadlo by vám, kto sa o to postaral

    0
    Poslanec za KDH Jozef Mikloško (Autor: SITA)

    Na kandidačnej listine by mal Mikloško podľa predbežného kľúča obsadiť 31. pozíciu. Pred štyrmi rokmi sa Mikloško do Národnej rady prekrúžkoval vďaka preferenčným hlasom. Valné zhromaždenie zároveň zvolilo Mikloška za predsedu organizácie na ďalšie štvorročné obdobie. „Celý život som sa snažil robiť naplno to, čo robím,“ povedal Mikloško dnes pre agentúru SITA s tým, že zasadnutie považuje za medzník v histórii v Združení kresťanských seniorov, pretože sa zhodnotilo 20 rokov činnosti hnutia, zvolilo sa nové vedenie a vytýčili sa nové úlohy do budúcnosti. „Moje ďalšie zvolenie za predsedu Združenia kresťanských seniorov na štyri roky je pre mňa záväzkom aj výzvou. Vynasnažím sa bojovať v prospech seniorov na celom Slovensku,“ vyhlásil.

    Združenie kresťanských seniorov si tento rok pripomína 20 rokov od svojho vzniku. Spomedzi seniorských organizácii v postkomunistických krajinách, blízkych Európskej ľudovej strane (EPP), je ZKS v popredí z hľadiska histórie, členskej základne aj rozsahu aktivít. Zakladajúce valné zhromaždenie združenia (vtedy s názvom Združenie kresťanských dôchodcov) sa konalo 20. marca 1995 v Bratislave. Názov na súčasný zmenilo združenie v roku 2004. Mikloško vedie organizáciu od roku 2007.

    Valné zhromaždenie ZKS zároveň rozhodlo, že odporúča Predsedníctvu ZKS, aby prijalo návrh Nezávislých kresťanských odborov na prijatie za kolektívneho člena ZKS. Nezávislé kresťanské odbory majú približne 2 500 členov.

    - Reklama -