Organizátor pochodov proti utečencom Lukáš Kopáč sa naváža do Andreja Kisku. Prekáža mu prezidentov postoj k utečencom, ktorí prídu do Gabčíkova

    0
    Účelové zariadenie STUBA Gabčíkovo (Autor: ReproFoto: stuba.sk)

    Najvyšších predstaviteľov štátu však názor občanov pravdepodobne nezaujíma. Vláda Roberta Fica pokračuje v prípravách na príchod piatich stoviek utečencov, aj keď premiér už pripustil, že nenechá nespokojnosť obyvateľov Gabčíkova len tak a bude hľadať iné miesta, kde by sa dali čakatelia na azyl z Rakúska umiestniť. Kde by to malo byť, Fico nepovedal, ale jeho minister vnútra Robert Kaliňák pokračuje v prípravách Gabčíkova na umiestnenieutečencov v miestnom ubytovacom zariadení, ktoré je majetkom Slovenskej technickej univerzity a slúžilo na ubytovanie azylantov aj v minulosti.

    Nad krokmi vlády krútia obyvatelia Gabčíkova hlavami a zdá sa, že s prítomnosťou utečencov z Rakúska sa budú musieť zmieriť. Nepomohlo im ani referendum. Politici upokojujú ľudí, že sa nemajú čoho báť a snažia sa zmierniť napätie, ktoré vládne v obci neďaleko Bratislavy. Minister vnútra Kaliňák v rámci opatrení uviedol, že jeho rezort s príchodom utečencov zvýši v Gabčíkove aj počet policajtov.

    Prezident s utečencami nemá problém, Kopáč áno

    Prezident Andrej Kiska na margo príchodu utečencov z Rakúska uviedol, že prijatím migrantov a dočasnou pomocou Rakúsku neohrozujeme našu krajinu ani bezpečnosť. Takýto postoj však nezdieľajú všetci Slováci. Odporcov utečencov, ktorí vyšli v júni do ulíc Bratislavy a chystajú sa na pochod aj v polovici septembra, zvolal do hlavného mesta známy ultrapravičiar Lukáš Kopáč, ktorý oba pochody organizoval. „Väčšina migrantov nevlastní doklady totožnosti, takže pravdepodobnosť, že sa medzi tými, ktorí utekajú pred smrťou, objavia aj tí, ktorí utekajú robiť bordel do Európy, sa dramaticky zvyšuje a je prakticky nemožné takéto osoby preveriť alebo selektovať. Toto sú fakty, ktoré sa zrejme žiadnou informačnou kampaňou nedajú vyvrátiť. Situácia v niektorých európskych štátoch tento fakt len potvrdzuje. A veľmi dobre si to uvedomuje aj Kiska a aj Vláda SR,“ píše na svojom blogu Kopáč.

    Celý blog Lukáša Kopáča si môžete prečítať TU

    - Reklama -