Od nového školského roka pribudne na Slovensku 19 materských škôl. 18 stredných a základných škôl svoje brány naopak zatvorí. Dôvodom je nedostatok žiakov

    0
    Ilustračné foto: Žiaci základnej školy (Autor: SITA)

    Po dve nové škôlky otvoria v Prešove a Trenčíne, po jednej škôlke by malo pribudnúť v Bratislave, Rovinke, Trnave, Nitre, Šali, Zlatých Moravciach, Liptovskom Hrádku, Vavrečke, Žiline, Banskej Bystrici, Humennom, Svite, Košiciach, Moldave nad Bodvou a Spišskej Novej Vsi. Do siete škôl a školských zariadení tento rok pribudne aj päť nových základných škôl, a to v Plaveckom Štvrtku, Partizánskom, Rimavskej Sobote, Košiciach a Moldave nad Bodvou, v tejto obci pribudne aj nové gymnázium.

    Niektoré školy však aj ubudnú, dôvodom je najmä nízky počet žiakov. V novom školskom roku už neotvorí svoje brány 14 základných škôl, polovica z nich je v Prešovskom kraji. Svoju činnosť k 31. augustu 2015 končí aj Stredná odborná škola (SOŠ) vo Vrbovom, Obchodná akadémia v Ilave, SOŠ podnikania v Trenčíne a súkromné gymnázium v Snine. Ako pripomenula hovorkyňa ministerstva školstva Dupaľová Ksenzsighová, proces zaraďovania do siete škôl a školských zariadení či ich vyraďovania stále nie je ukončený a do 1. septembra ešte môžu nejaké školy pribudnúť alebo byť zrušené.

    - Reklama -