Obama má namierené do Kene. Malá dedina, z ktorej pochádzajú predkovia prezidenta, je v extáze

    0
    Barack Obama, americký prezident (Autor: SITA)

    Napríklad v dedine Kogelo na západe Kene ľudia dúfajú, že sa americký prezident príde na miestnych aspoň pozrieť. Jedna z obyvateliek dediny, Elizabeth Eluochová, si vraj pri tejto príležitosti dokonca nechala učesať vlasy v kaderníckom salóne. Ďalšia z obyvateliek dediny Kogelo, sestra Margaret Ngesová, sa zase za návštevu Baracka Obamu podľa svojich slov pravidelne modlí.

    Ako uviedol server iDNES.cz, súčasný americký prezident by k návšteve tejto dediny dôvody mal. Na miestnom cintoríne sú totiž pochovaní jeho otec a dedko, ktorí sa v dedine narodili. Americký prezident sa však narodil na Havaji. V dedine Kogelo žije tiež Obamova deväťdesiatpäťročná nevlastná babička Sara Hussein Obamová.

    To, že sú dedinčania na jedného z najmocnejších mužov planéty hrdí, je vidieť všade okolo. Miestny taxikár nosí jeho tvár na tričku a škola sa pýši menom „Základná škola senátora Obamu“. Niekoľko Obamov je dokonca medzi žiakmi, pretože miestni obyvatelia na uctenie jeho zvolenia štyridsiatym štvrtým americkým prezidentom po ňom pomenovali svoje deti. Chlapci majú teraz sedem rokov a chodia do rovnakej triedy.

    autor: jzd

    - Reklama -