Toto je okupácia Európy. Musíme niečo urobiť, bije na poplach predstaviteľ Maďarska, zatiaľ čo krajinu zaplavujú utečenci

    0
    Členovia maďarských bezpečnostných zložiek stavajú plot na maďarsko-srbskej hranici v obci Ásotthalom (Autor: SITA)

    Okolo 1 300 až 1 500 utečencov prekračovalo každý deň od piatku do nedele maďarské hranice. Maďarská polícia uviedla, že začala trestne vyšetrovať desať osôb pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi a ďalších štyroch, ktorí mali údajne sfalšovať úradné listiny. Najvyšší počet osôb bol zadržaný v južnom regióne Csongrád neďaleko hraníc so Srbskom. Správa o rekordnom počte nelegálnych prisťahovalcov prišla vo chvíli, keď maďarská vláda prostredníctvom vyjadrenia vysokého štátneho úradníka Miklósa Soltésza vyhlasuje, že mohutná migračná vlna je vedomou okupáciou Európy.

    Celý text v angličtine si môžete prečítať TU

    „Mali by sme bez nadsádzky začať biť na poplach a spoločne pribehnúť s rýchlou a účinnou reakciou,“ vyhlásil v rozhovore pre denník Napi Gazdaság Miklós Soltész, ktorý pôsobí na ministerstve pre ľudské zdroje. Zároveň hájil výstavbu plotu na hraniciach so Srbskom, ktorá predstavuje jedinú možnosť, ako zabrániť ďalším migračným vlnám. „Žiadne takéto akcieschopné riešenie žiaľ nie je v rámci bruselského byrokratického systému možné prijať,“ dodal vysoký štátny úradník.

    Soltész podľa svojich slov súhlasí s tým, že Európa sa islamizuje, ale odmietol odsúdiť islamské náboženstvo ako celok. „Okrem toho je však nutné zdôrazniť, že európska kultúra vychádza zo základov židovskej a kresťanskej civilizácie. Neznamená to, že každý musí veriť v Boha, ale spoločnosť ako celok jednoducho má svoje židovské a kresťanské korene,“ zopakoval svoju tézu Soltész.

    autor: pro

    - Reklama -