Nástenkový tender putuje na súd, polícia ukončila vyšetrovanie

    0
    Igor Štefanov, exminister výstavby (SNS) (Autor: SITA)

    Kauza siaha do roku 2007. Dnes už neexistujúce ministerstvo výstavby zverejnilo oznam o miliardovom tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku získalo konzorcium, ktoré ako jediné o súťaži vedelo. Aféra zamávala prvou Ficovou vládou, o kreslo prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany Marián Janušek a neskôr aj jeho nástupca Igor Štefanov.

    Prípad sa rieši šesť rokov

    TA 3 pripomenula, že polícia prípad riešila šesť rokov, v uplynulých týždňoch dal za ním vyšetrovateľ bodku. Momentálne prebieha oboznamovanie sa s vyšetrovacím spisom a následne bude zaslaný prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby pre trestný čin machinácií pri verejnom obstarávaní, uviedol hovorca.

    Podľa Štefanova bola súťaž v poriadku

    Exminister Janušek sa bližšie k obvineniu nechcel pre televíziu vyjadriť. Celé je to podľa neho spolitizované a trvá na svojej nevinne. So Štefanovom sa televízii nepodarilo spojiť, ale od začiatku tvrdil, že súťaž bola v poriadku. Po prepuknutí kauzy štát podozrivú zmluvu na vyše 100 miliónov eur zrušil. Vo vreckách dvoch súkromných firiem ale skončilo viac ako 12 miliónov eur.
     

    - Reklama -