Nemecko vraj prostredníctvom Grécka straší a vydiera Európu. Chce ju opäť prispôsobovať svojim zámerom, varuje expert z Kanady

    0
    Ilustračné foto: Brandenburská brána (nem. Brandenburger Tor) presvitá cez vlajku EÚ (Autor: SITA)

    Andrew Gavin Marshall, bádateľ „na voľnej nohe“ a spisovateľ pôsobiaci v kanadskom Montreale, napísal obsiahly text, v ktorom upozorňuje, že EÚ na čele s Nemeckom mohla grécku krízu vyriešiť hneď na začiatku, predtým, než sa viac rozrástla, k čomu EÚ vyzýval aj exminister financií USA Timothy Geithner. Predovšetkým Nemecko však trvalo na tom, že udelí Grécku lekciu, inak by ani ostatné štáty nechceli splácať dlhy. Tá lekcia však mala v konečnom dôsledku spočívať v tom, že sa EÚ ponemčí. Stane sa zoskupením stále viac prepojených štátov, ktoré si Nemecko prispôsobí k svojmu obrazu.

    Nemci sa podľa Geithnera rozhodli, že šliapnu Grécku na krk, a urobili to veľmi tvrdo, aby vyľakali aj ostatné štáty, ak by sa náhodou chceli správať fiškálne nezodpovedne. Následne presadzovali v rôznych krajinách EÚ politiku úspor všetkého druhu, čím sa vlastne štáty na starom kontinente stále viac približovali, a to tak, aby sa z nich v budúcnosti mohla zrodiť federácia riadená Európskou komisiou z Bruselu.

    Celý text v angličtine si môžete prečítať TU

    „Nemecká stratégia predlžovania dlhovej krízy, pomocou ktorej chce pretvoriť Európu, má za následok ľudskú, sociálnu a politickú krízu, ktorá ohrozuje budúcnosť demokracie v Európe. Nemecko buduje ekonomickú nadvládu nad Európou, k čomu využíva aj inštitúcie tzv. Trojky, ktoré možno označiť za nevypočítateľných, technokratických tyranov,“ poznamenáva autor s odkazom na Európsku centrálnu banku, Medzinárodný menový fond a EÚ vedenú Európskou komisiou.

    autor: mp

    - Reklama -