Predvolebný podvod a korupcia v priamom prenose! Týmito slovami označila aktivistka Červeňová rozhodnutie Fica znížiť ceny plynu pre domácnosti. Premiérov počin má na jej podnet prešetriť NAKA

0
Stanislava Červeňová podozrieva premiéra Fica z predvolebnej korupcie (Autor: ReproFoto: facebook)

Predseda vlády SR Róbert Fico na tlačovej konferencii, ktorú zvolal minulý týždeň, oznámil, že vláda na prelome rokov 2015 a 2016 vráti domácnostiam 6 percent z ich ročnej platby za dodávku plynu. Vratka sa týka domácností, ktoré využívajú plyn na varenie, ohrev vody či na vykurovanie.

Fico chce byť k ľuďom štedrý

Premiér Fico argumentoval svoje rozhodnutie nasledovne: „Štát bude ľuďom vracať časť peňazí, ktoré zaplatili za plyn. Tí, ktorí na plyne iba varia, dostanú zhruba 10 eur za rok. Tí, čo na plyne aj zohrievajú vodu alebo kúria, dostanú naspäť 6 percent zo svojich ročných platieb. Vláda odhaduje, že najviac možno očakávať 165-eurovú spätnú zľavu za plyn. Celkovo táto vrátená suma predstavuje 47 miliónov eur.“ Toľko fakty.

Červeňová sa cíti byť premiérom oklamaná a okradnutá

Stanislava Červeňová podala voči rozhodnutiu premiéra trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru Prezídia Policajného Zboru. „Ceny plynu v Európe už dávno klesajú o desiatky percent a regulátor mohol preto už dávno znížiť maximálne ceny. Štát ako 100-percentný vlastník získal neprimeraný zisk, pretože držal vysoké ceny, hoci jeho náklady dávno prudko klesli. Ak by bol štát znížil ceny plynu, nedostala by som od vodcu jeho lup formou úplatku, teda 2 v 1 tesne pred voľbami na prelome rokov 2015/2016, keďže voľby budú v marci 2016,“ uviedla takto svoje dôvody Červeňová. Ďalej pokračuje: „Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti sa cítim pánom doc. JUDr. Robertom Ficom oklamaná a okradnutá, podvedená a uplácaná, pretože podľa môjho vedomia jedným z jeho bodov opatrení na zlepšenie životnej úrovne ľudí, ako sám prezentoval na tlačovej konferencii, bolo ,zníženie cien plynu pre domácnosti‘, nie klamanie, okradnutie, podvedenie a uplácanie ľudí s tým, že im vráti peniaze, o ktoré mali byť znížené ceny plynu pre domácnosti, čo hraničí s ,korupciou pred voľbami‘.“ Zároveň žiada, aby bola celá vec riadne prešetrená, či sa premiér Fico predsa len nedopustil trestných činov.

Oznámenie Stanislavy Červeňovej na premiéra Fica vo veci podozrenia zo spáchania trestných činov podvodu a korupcie.

Pochvala od VIA IURIS

Červeňová sa dnes na svojom facebookovom účte pochválila, že dostala pozitívnu spätnú väzbu od občianskeho združenia VIA IURIS za odvahu, ktorú preukázala. V statuse publikovala celé znenie e-mailu. „Ďakujeme Vám za Vašu reakciu. Podobne ako Vy si myslíme, že základné ústavné orgány v našej krajine nefungujú tak, ako im to ukladá ústava, a to je dôvod, prečo naša krajina nefunguje, ako by mala,“ uviedla reakciu združenia VIA IURIS Červeňová.

Facebookový profil Stanislavy Červeňovej si môžete pozrieť TU

Na verejnosti už spravila rozruch

Stanislava Červeňová je žena, ktorá sa do pamäte verejnosti zapísala ako neškodná útočníčka na našich zákonodarcov. Svojho času sa totiž pokúsila z balkóna rokovacej sály Národnej rady SR zhodiť stoličku medzi poslancov. Jej meno sa tiež objavilo aj medzi politickými nováčikmi, ktorí chcú v budúcoročných parlamentných voľbách zabojovať o hlasy voličov.

- Reklama -