USA prehliadajú situáciu na Ukrajine a šíria svoju ideológiu, rozčuľuje sa Rusko

    0
    Ilustračné foto: Moskva, Rusko (Autor: SITA)

    „Ruské ministerstvo zahraničných vecí dnes kritizovalo každoročnú správu americkej diplomacie o stave ľudských práv vo svete, ako dokument ovplyvnený ideológiou a politikou a opomínajúci porušovanie ľudských práv na Ukrajine,“ píše server s odvolaním na ČTK. Ministerstvo zahraničných vecí USA vraj len každého poučuje o ľudských právach, ale svoje chyby nepripúšťa. Tak to aspoň vidí hovorca ruskej diplomacie Alexander Lukaševič.

    Navyše, správa údajne vzniká bez toho, aby sa k nej mohli vyjadriť aj štáty, ktoré so svojim hodnotením nesúhlasia. O tom, že pohľad americkej administratívy môže byť veľmi skreslený, svedčí vraj hodnotenie situácie na Ukrajine. Správa nezohľadňuje porušovanie ľudských práv, ktorého sa dopúšťajú ukrajinskí vojaci a „malé nacistické bojové oddiely“.

    A pohľad Američanov na situáciu v samotnej Ruskej federácii snáď ani nestojí za jediné slovíčko. Podľa Lukaševiča totiž nezohľadňuje ohromný pokrok, ktorý v oblasti ľudských práv najväčší štát na svete učinil. Celé prehlásenie nakoniec uzavrel tým, že by sa Američania mali radšej venovať domácim problémom.

    - Reklama -