NR SR: Strana Sieť chce zmeniť exekučný poriadok

    0
    Radoslav Procházka, predseda strany Sieť (Autor: SITA)

    Novelou zákona sa upravujú ustanovenia exekučného poriadku týkajúce sa exekučnej imunity. Právna úprava má zabezpečiť, aby exekúcii nepodliehala ani majetková účasť územnej samosprávy v právnických osobách, ktoré v rámci predmetu činnosti alebo predmetu podnikania nakladajú s vecami, ktoré podľa Ústavy SR sú vo vlastníctve Slovenskej republiky.

    Premiér pomoc ľuďom odmietol

    Takáto úprava sa týka najmä tých strategických podnikov územnej samosprávy, ktoré sa zaoberajú vodou. Po exekúcii majetkových účastí v nich by cena vody podľa Beblavého veľmi pravdepodobne stúpla, čo by malo negatívny vplyv na hospodárenie obyvateľstva, a aj na rozpočet danej územnej samosprávy. „V otvorenom liste požiadalo predsedu vlády vyše 18-tisíc Turčanov a 60 starostov naprieč politickým spektrom, aby sa turčianska voda nedostala do rúk privatizérom a exekútorom. Premiér im na dvakrát v priamom prenose pomoc odmietol,“ uviedol predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

    Osud turčianskej vody majú v rukách Smeráci

    Podpredseda strany a martinský primátor Andrej Hrnčiar odkázal premiérovi SR Robertovi Ficovi, že od neho nechce už vôbec nič. „Ukázal, že žiadosť 18-tisíc ľudí mu nestojí za pozornosť. Osud turčianskej vody má teraz v rukách 83 poslancov Smeru. Môžu potvrdiť, že to s ochranou vody ako strategickej suroviny a odmietaním privatizácie prirodzených monopolov myslia vážne,“ povedal.


     

    - Reklama -