Slováci, Česi a Maďari sa migrantov obávajú viac ako ostatní Európania

    0
    Facebookový profil, na ktorom odporcovia migrantov organizovali pochod Bratislavou (Autor: ReproFoto: Facebook)

    „Slováci majú mierne negatívnejšie postoje voči migrantom, ako je priemer EÚ. Podobné negatívnejšie názory z krajín Vyšehradskej štvorky má Česko a Maďarsko, naopak Poľsko má k migrácii ústretovejší vzťah,“ povedal v utorok na konferencii venovanej migrácii riaditeľ Spoločenskovedného ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) Michal Kentoš.

    Viac o konferencii venovanej migrácii si môžete prečítať v denníku Pravda TU

    Odpor spoločnosti rastie

    Stále častejšie sa odpor voči migrantom prichádzajúcim na Slovensko prejavuje aj na verejnosti. Júnové demonštrácie proti utečencom v Bratislave, na ktorých sa zúčastnili aj členovia slovenskej krajnej pravice, organizovali odporcovia migrantov najmä cez sociálne siete. Na Facebooku sa do skupiny, ktorá vyzývala ľudí, aby sa zúčastnili na protestoch, pridalo viac ako 7 500 užívateľov tejto sociálnej siete.

    Na facebookovom profile, cez ktorý odporcovia migrantov zorganizovali pochod Bratislavou, je zatiaľ poslednou správou výzva na podpísanie petície z polovice júna. V nej organizátori žiadajú vládu, aby zabránila príchodu utečencov, ktorí majú na Slovensko prísť v rámci prerozdeľovania migrantov z iných krajín Európskej únie. Pod petíciu sa podpísali predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba a predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Martin Beluský. Zbierať podpisy chcú pravičiari až do konca júla.

    - Reklama -