SIEŤ: Ponuku na úver od Matoviča neprijme, rokuje o úvere s bankou

    0
    Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a bývalý podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    „Po podpise zmluvy o ňom budeme informovať. Práve banka pre nás predstavuje dôveryhodného veriteľa s nespochybniteľnými finančnými zdrojmi. Toto je zároveň až do volieb posledná reakcia Siete na akékoľvek nápady poslanca Matoviča,” vyhlásila Ducká. Sieť sa podľa nej sústredí na prípravu dobrého plánu pre Slovensko, ktorý ľudia očakávajú a potrebujú. „Sieť je financovaná prostredníctvom bankového úveru a členských príspevkov, čo nám dáva najvyššiu mieru slobody pri presadzovaní svojej predstavy o jednoduchom a spoľahlivom štáte,“ zdôraznila.

    Matovič a jeho štedrá ponuka

    Líder OĽaNO Igor Matovič ponúka Sieti Radoslava Procházku pôžičku tri milióny eur bez úrokov a bez ručenia na predvolebnú kampaň. Matovič to dnes na tlačovej besede nazval ponukou snov. Pôžičku poskytne Sieti Matovičova rodina. Za pôžičku Matovič požaduje, aby Sieť zverejnila na internete každú objednávku a faktúru z kampane Procházku a Siete, aby ľudia mohli ich kampaň verejne kontrolovať. „Radšej budem platiť kampaň konkurenčnej strany, ako by som sa mal prizerať, ako sa čím ďalej tým viac zamotáva do chápadiel utajených sponzorov, oligarchov a finančných skupín,“ vyhlásil Matovič.

    Podľa Matoviča billboardy, megaboardy či inzercia Siete a Procházkova prezidentská kampaň za posledný rok stáli približne dva milióny eur, hoci strana vykázala len 700-tisícový úver.


     

    - Reklama -