Parlamentné voľby sa blížia. Koľko dajú slovenské politické strany za kampaň?

    0
    Národná rada Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    O sumách, ktoré jednotlivé strany dajú na kampaň pred parlamentnými voľbami 2016 písal ešte začiatkom júla Denník N na svojich stránkach. S blížiacimi sa voľbami sa táto téma objavuje v médiách stále častejšie, ale niektoré strany napriek tomu stále nie sú ochotné prezradiť, za koľko si kúpili reklamný priestor.

    Strana Richarda Sulíka Sloboda a Solidarita so zverejnením sumy nemala problém. SaS si prenajala niečo vyše 100 bilbordov za 10-tisíc eur. Slovenská národná strana má približne 300 reklamných pútačov, za ktoré zaplatila 50-tisíc eur.  SDKÚ-DS svoje náklady na kampaň zatiaľ nevedela presne vyčísliť.

    Finančné prostriedky vynaložené na prenájom bilbordov tají aj strana Sieť pod vedením Radoslava Procházku. Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič už minulý mesiac vyzval Procházku, aby zverejnil, odkiaľ má Sieť prostriedky na stovky bilbordov, ktoré zaplavili v lete celé Slovensko. „Čiže pol roka po voľbách sa dozvieme, koľko peňazí vyhodili za tie tisícky bilbordov,” dodal v televízii TA3 Igor Matovič.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -