Pozrite sa, akí sme veľkí a silní. Český denník Echo24 píše o ruskej demonštratívnej prehliadke

    0
    Ilustračné foto: Moskva, Rusko (Autor: SITA)

    „Vojenská výstava spojená s množstvom scén predvádzajúcich funkcie techniky je rozdelená do 50 tematických expozícií mapujúcich najrôznejšie zložky ruskej armády. K zábave prispieva Armádny orchester, pozornosť upútal hlavne kazačok dvoch tanečníkov oblečených ako príslušníci ruskej tajnej služby Specnaz. Na začiatku výstavy vystúpil na pódiu pred návštevníkmi aj prezident Vladimir Putin, ktorý niektoré exponáty označil za také, ktorým by iné armády nemohli konkurovať,“ píše server.

    Na prehliadke je podľa ruských médií možné vidieť i veľmi pokročilú techniku zahŕňajúcu robotov, drony či viacúčelové stroje, ktoré majú byť schopné operovať na súši, vo vzduchu i vo vode. Je tiež pripravený plán na budúcich desať rokov na vývoj ďalšej robotickej techniky. Zbrojári spolupracujúci s Ruskom si podľa všetkého môžu na prehliadke vyberať asi ako v supermarkete.

    Návštevníci si môžu pozrieť strelné zbrane ako pištole, samopaly, ale tiež akési moderné brnenie – pancierové obleky. Najväčšiu pozornosť vzbudzujú tanky či lietadlá. Army-2015 vystavuje asi päťtisíc exponátov na 140 000 metrov štvorcových výstavných plôch.

    autor: mp

    - Reklama -