KDH: S hnutím bude spolupracovať europoslanec Štefanec

    0
    Ivan Štefanec, europoslanec (Autor: SITA)

    „KDH plus je pozvaním pre tých, ktorí zmýšľajú podobne ako kresťanskí demokrati. Ku kresťanským demokratom sa v EP pridáva Ivan Štefanec,“ povedal predseda KDH Ján Figeľ dnes na tlačovej besede. Figeľ verí, že Štefanec bude prínosom. KDH plus podľa neho rastie. Pripomenul, že v parlamente sa ku kresťanským demokratom cez tento projekt pridali poslanci NR SR Jozef Mikuš a Alojz Hlina.

    KDH malo v Európskom parlamente dvoch poslancov – Annu Záborskú a Miroslava Mikolášika. Odteraz bude mať so Štefancom troch. Štefanec má tiež podľa Figeľa posilniť ekonomický tím hnutia. Podľa Štefanca spolupráca s KDH je pre neho prirodzená, pretože zdieľajú spoločné hodnoty. Aj doteraz bol v EP členom Európskej ľudovej strany. „S KDH nás spája presadzovanie dodržiavania pravidiel,“ konštatoval.

    Politická stratégia KDH plus pozostáva z troch úrovní: TÍM plus, FÓRUM plus a PLATFORMA plus. Stratégiu odobril snem hnutia. Stratégia KDH plus je pozvanie a ponuka občanom, osobnostiam verejného života, profesijným združeniam a komorám a politickým partnerom pre vytváranie neľavicovej alternatívy voči súčasnému smerovaniu Slovenska.

    - Reklama -