Érsek (Most-Híd): Najlepším riešením bude pre Bratislavou rozšíriť diaľnicu na štyri plnohodnotné pruhy

0
Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

Diaľničný úsek medzi Bratislavou a Trnavou by sa mal stavať tak, ako ho navrhla odborná komisia. Myslí si to minister dopravy výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek, ktorý poveril Národnú diaľničnú spoločnosť aby v tomto duchu pokračovala v jej príprave a výstavbe.

„Výstavba ciest nie je politické ale odborné rozhodnutie a ja verím názoru odborníkov, ktorí tvrdia, že najlepším riešením bude pre Bratislavou rozšíriť diaľnicu na 4 plnohodnotné pruhy,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek. Preto minister vydal pokyn riaditeľovi Národnej diaľničnej spoločnosti aby pokračovali vo výstavbe tejto križovatky podľa odporúčaní záverov tejto komisie.
Diaľnica medzi Sencom a Bratislavou bude po rozšírení na plnohodnotný štvorpruh najširšou diaľnicou na Slovensku. O obslužnosť územia v tomto smere sa budú starať križovatky Blatné, Senec, Triblavina, D4/D1 a križovatky Ivánka Západ a križovatka Čierna voda a križovatka Rača. Nikde na Slovensku nie je na klasickej diaľnici tak veľa križovatiek na tak malom území.

Rezort dopravy investuje do dopravy v okolí hlavného mesta stovky miliónov eur. Nielen do výstavby hlavného mesta, ale aj do modernizácie prímestskej vlakovej dopravy, prostriedkov mestskej hromadnej dopravy alebo modernizácie električkových radiál. Z nového programového obdobia sa pripravuje aj výstavba záchytných parkovísk na vstupoch do hlavného mesta.
„My sa musíme zaoberať budovaním infraštruktúry aj na východe, juhu, severe a strede Slovenska, kde dodnes nie sú vybudované ani dvojprúdové diaľnice,“ upozornil minister Érsek.

- Reklama -