Zadlžený štát, nemocnice plné dusiacich sa ľudí, cintoríny plné čerstvých hrobov – Mesík robí účet nevzdelanosti a korupcie

4
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto:TASR)

„Tipujem, že Matovič sa bude držať pri moci zubami – nechtami, lebo možno už tuší, že na ním zavinenú smrť tisícov a tisícov ľudí Slovensko nezabudne,” hovorí pre ParlamentneListy.sk analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Pandémiu prekrýva koaličná kríza. Ale – keď sa pozrieme na COVID-19 čísla, je to katastrofa. Ľudia ďalej vo veľkom zomierajú, počty infikovaných sú denne vysoké, stále držíme svetové prvenstvo v prepočte úmrtí na obyvateľov. Prečo je to tak? Zdá sa, akoby sa nič veľmi nepohlo dopredu, nič neudialo za posledný mesiac napriek tomu, že skutočne zomierajú ľudia, ktorí tu mohli ešte byť. 

Oficiálne tu máme aktuálne 7700 mŕtvych, 5500 ich pribudlo od 1. januára. Reálne počty obetí Matovičovho manažmentu pandémie odhadujem na zhruba 2,5-násobok, teda rýchlo šplhajú k 20 000 ľudským životom.

Celá “koaličná kríza”, rovnako ako sputnikiáda a predtým špajdľovanie nosov je len búrka “v šerbli”, divadielko na odpútanie pozornosti verejnosti od najväčšieho masakru Slovákov od druhej svetovej vojny. Tým pri moci neprekážajú tisíce mŕtvych občanov, desiatky tisíc ľudí s poškodeným zdravím ani zruinovaná ekonomika a po uši zadlžený štát – im prekáža “štýl vládnutia”! Médiá a časť voličov im to ale stále žerú, tak takéto divadielka budú robiť ďalej. Politika je pre nich len cesta k moci, korytám a divadlo pre ohlúpnutú masu, nič viac.

V platnosti je lockdown a nové pravidlá. Ľudia sú však už naozaj unavení z týchto nariadení a sledujúc dianie, pribúda tých, ktorí prestávajú opatreniam veriť. To je asi to najhoršie, čo by sa mohlo stať. Aký je váš pohľad na nové opatrenia a COVID-19?

Najneskôr od novembra vieme, že to nefunguje – ale im stratené ľudské životy neprekážajú. Hlavne, že sa za stovky miliónov eur špajdľuje a nakupuje sa remdesivir – o to tu ide. A ešte sa Matovičovi a spol. zapáčilo vládnuť ako diktátor – prikazovať, zakazovať, devastovať štátnu správu, nakupovať za stovky miliónov nezmysly…

Ladislav Mňačko kedysi napísal knihu Ako chutí moc. Bola to kniha o tom, čo moc urobila z komunistov. Dnes v priamom prenose vidíme, čo robí moc s klerikálmi, ktorým naivný národ odovzdal pred rokom moc v slobodných voľbách. Je po voľbách – zvyknite si! Aj na cintoríny a zdevastovanú ekonomiku. 

To, čo Matovič robí, Veľké umieranie nezastaví ani nespomalí. Čakanie na vakcíny sa skončilo fiaskom – začiatkom marca tu máme dvomi dávkami zaočkované slabé tri percentá obyvateľstva: šanca na zásadné zrýchlenie očkovania je nulová, pokračovanie Veľkého umierania je garantované.

V nemocnici zápasí o život 38-ročný poslanec Sme rodina Miloš Svrček, politici Smeru boli už na pohrebe pre COVID-19 Ľubomírovi Petrákovi…  Je potrebné to prežiť nejako a spoliehať sa na kolektívnu imunitu z očkovania?

No ten, komu je jedno, či prežije, alebo umrie, sa môže pokojne spoliehať aj na štát – možno sa mu pošťastí. Ako hovoríme my ateisti „aj hlúposť je dar Boží“. Celkom vecne: kolektívna imunita tu nebude ani do leta. Pred nami je pokračovanie Veľkého umierania ešte najmenej dva mesiace, a to môžem byť veľký optimista, pretože čo narobia nové mutácie, ktoré už na Slovensku prakticky s istotou sú, nevieme odhadnúť.

Pokiaľ sa nemienite spoliehať na vládu, môžete seba a svojich blízkych účinne chrániť tým, o čom sme sa tu bavili už niekedy na jeseň – poriadnymi dávkami vitamínu D a ivermectinom v zálohe, ak by ste sa nakazili.

Pred nami je Veľká noc, leto… Ako vidíte reálne tieto ročné obdobia a pandémiu? 

O lete sa dá len špekulovať: nikto s istotou nevie, čo narobia nové kmene vírusu, ani ako spoľahlivé sa ukážu vakcíny, ako dlho budú zaočkovaných ľudí chrániť a či nás nové vakcíny neprekvapia niečím nepríjemným.  

Pred rokom jeden vychytený profesor – dodnes Matovičov veľký expert na pandémiu – rozprával o tom, ako „po Veľkej noci bude po tom“. Fatálne chybný úsudok s tragickými dôsledkami pre krajinu – ale je to taký milý pán… Ja vám nič také veselé nebudem rozprávať. Pokiaľ nepadne Matovič a nenahradí ho niekto aspoň trošilinku kompetentný, tak sa na Veľkú noc 2021 aj po nej bude na Slovensku ďalej vo veľkom zomierať. A tipujem, že Matovič sa bude držať pri moci zubami-nechtami, lebo možno už tuší, že na ním zavinenú smrť tisícov a tisícov ľudí Slovensko nezabudne a keď raz príde o moc, čaká ho pohľad do očí spravodlivosti. 

Ako podľa vás COVID-19 mení spoločnosť? Určite by to mala byť aj príprava na potenciálne ďalšie pandémie, ktoré by sme mali byť pripravení lepšie zvládnuť. 

Ja nazývam túto pandémiu „Nežná pandémia“: napriek tomu, že oficiálne na svete zabila cez 2,5 milióna ľudí – reálne, samozrejme, oveľa viac – vírus SARS-CoV-2 sa nakoniec ukázal ako veľmi milosrdný a covid ako veľmi dobre liečiteľný. Predstavte si, že by bol niekoľkonásobne smrteľnejší, že by zabíjal predovšetkým deti a vedci by neobjavili liečivé a preventívne účinky ivermectinu.

Epidémia ukázala silu vedy, ktorá dokázala rýchlo vyvinúť účinné postupy profylaxie a liečby covidu. 

Ukázala silu komunikácie, keď sa informácie o možnostiach liečby dostali k mnohým ľuďom po celom svete, vrátane Slovenska, a to aj napriek obrovskému bombardovaniu dezinformáciami šírenými vládami aj takzvanými „serióznymi“ médiami. Nebudem menovať, každý vie, o kom je reč. 

Ukázala silu občianskej spoločnosti, ktorá dokázala šíriť informácie o účinnej liečbe napriek praktickému embargu v štátnych a vláde poplatných masmédiách. Dokázala tiež vytvoriť koridory života, ktorými sa na Slovensko aj proti vôli štátu dostal ivermectin – zďaleka najúčinnejší a vo svete masovo dostupný liek na covid. 

Napriek tomu sú straty na životoch Slovákov aj iných Európanov tragicky vysoké. Sú také najmä v dôsledku skorumpovanosti a hrubej nevzdelanosti mnohých európskych vlád. Príklad Fínska, Nórska a iných krajín však ukazujú, že vlády dokážu konať aj zodpovedne a kompetentne. Aj na Slovensku sme mohli mať desatinu alebo menej obetí oproti tomu tragickému počtu, ktorý máme – len to by voliči nesmeli do čela štátu zvoliť nevzdelaných plagiátorov a podvodníkov. 

Aby sme vedeli o čom presne hovoríme: 

Nórsko malo včera oficiálne 632 obetí covidu a v nemocniciach 18 ťažkých prípadov. Včera nepribudol žiadny mŕtvy.

Fínsko malo k včerajšku 767 obetí covidu a v nemocniciach 38 vážnych prípadov. Pribudli traja mŕtvi.

No a Slovensko všetci poznáme: 7 665 oficiálnych mŕtvych, 698 v ťažkom stave a za deň pribudlo 105 mŕtvych.

vývoj úmrtí na covid-19

Môžete, samozrejme, veriť, že Fíni a Nóri sú „iná kultúra“, napríklad že sa vrúcnejšie modlia, chránia ich horskí trollovia alebo majú mocné džudžu. Fantázii sa medze nekladú. Biologická realita je, že majú najvyššie hladiny vitamínu D v krvi v Európe a sú preto odolnejší. 

Matovičovi stačilo okopírovať fínsky program fortifikácie potravín vitamínom D – funkcie copy a paste bravúrne ovláda už od svojich študentských čias – a mohli sme mať porovnateľný počet obetí. Namiesto toho máme po uši zadlžený štát, stovky miliónov eur rozhádzaných na špajdľové kšefty a remdesivir, nemocnice preplnené dusiacimi sa a trpiacimi ľuďmi a cintoríny plné čerstvých hrobov. To je cena, keď sa hrubá nevzdelanosť skríži s korupciou!

- Reklama -

4 KOMENTÁRE

  1. Ak máš čím, tak rozmýšľaj. Vďaka tomuto človeku bolo už zachránených mnoho ľudí. Koľkým si pomohol Ty?

  2. Celu pandemicku KOMISIU napojenu na BIZNIS a OLANO co ju stvorilo tiez pre BIZNIS. Politici nemaju co riesit Virus. Pandemiov by som to nenazyval. Pandemiu stvoril VLADNY tym. Svoj podiel maju natom aj SAMOSPRAVY cakanim na OHLODANE kosticky od Vladnych surputnikov po stranickych Linkach.
    Cely problem od pociatku mal byt ponechany na ZDRAVOTNIKOV iba ty VEDIA co maju robit. Stat ma iba vytvorit podmienky. Spoliehat sa na politickeho MINISTRA vykonneho praporcika OLANO je vysledkom Licenia a Neliecenia pre BIZNIS KOMANDA smrti s Biznisovov pandemickov komisiov. Matovicove HESLO / Kto ma BOHA pri sebe/ dnes plati. Tak OPUSTI koaliciu a odide z vlady Amaterov. A OBCAN si musi uvedomit: ze kazda porevolucna strana je ORGANIZOVANY zlocin ce Nominantov cize MAFIA. Sami sa tak pomenuvaju. A vymena MAFII za MAFIU nestaci. ZMENA vol. SYSTEMU je VIAC nez nutna. Kazdy okres svojho poslana a Odvolatelneho. A vladu ODBORNIKOV co maju za sebov vysledky. Postavit Ten stat na NOHY po devastacii Politickych Andrtalcov. Kto vastne politik je? Idiot,Psychopat,Plagiator,Zlodej,Oligarcha? Vsetko mozne len nie odbornik – Hlavne Prizivnik NEMAKACENKO.

  3. Pán Mesík, koho viníte za podobný pandemický priebeh v okolitých štátoch? Tiež nášho predsedu vlády?

Comments are closed.