Podporujeme rozmanitosť, ale pri prekroční hranice zneužitia, zasiahneme. Kto to tvrdí?

0
Sídlo Twitteru v San Franciscu (Autor: SITA)

Propaganda je silnou stránku džihádistov bojujúcich v mene samozvaného Islamského štátu. Bohužiaľ, internet jej necháva pomerne dosť priestoru na to, aby dokázala pomútiť mysle slabších jedincov, ktorí sa potom rozhodnú nechať svoj starý život tak, a odísť bojovať po boku ISIS. Hrdlorezi totiž nie sú žiadni zaostalí jedinci a veľmi dobre vedia, ako využívať internet a sociálne siete. Kritika preto padla aj na Twitter. Zabojuje proti propagovaniu násilia a zla?

Zastrašovanie tolerovať nebudú

Ako uviedla na svojom blogu na Twitteri Megan Cristina z firmy, sociálna sieť popracuje na svojich pravidlách, aby sa vyjasnila, čo sa už považuje za zneužívanie a nenávistné správanie. „Twitter nebude tolerovať správanie za účelom obťažovania či zastrašovania. Ako stále, budeme podporovať rozmanitosť, no zároveň budeme zasahovať proti účtom, ktoré prekračujú hranicu zneužitia,“ napísala Cristina.

Ako ďalej dodala predstaviteľka firmy, už v minulom roku podnikli niekoľko krokov v boji proti zneužívaniu s cieľom chrániť slobodu prejavu. Užívateľov napríklad splnomocnili v oblasti nástrojov blokovania či podávania správ o zneužívaní. „Jednou z oblastí, ktoré považujeme za efektívne v rámci viacvrstvovej stratégii v boji proti zneužívaniu, je vytvorenie záväzných opatrení ako overovanie e-mailu či telefónu či mazanie tweetov,“ uviedla.

Ako sa uvádza v pravidlách Twitteru, je zakázané hroziť násilím či propagovať ho, vyhrážať sa či propagovať terorizmus. Nové pravidlá navyše zakazujú vytváranie viacpočetných účtov s rovnakým  využitím, pre prípad zrušenia jedného účtu. Ak totiž firma nejaký účet zablokovala, pre extrémistov nebolo ťažké vytvoriť si nové účty.

- Reklama -