Veľká pocta pre Hotel Elizabeth. Vyhlásili ho za najlepší mestský historický hotel v Európe

0
Ján Svoboda, Barbara Avdis (prezidentka asociácie Historic Hotels of Europe) a Tiago Locatelli Vigano s ocenením pre hotel Elizabeth (Autor: Archív)

Historic Hotels of Europe Awards je najvýznamnejšie ocenenie, ktoré môže historický hotel získať. V  tejto súžaži vyhodnocovali spolu desať kategóri. Trenčiansky hotel bol tretí v kategórii Najlepší zákaznícky servis, štvrtý v kategórii Najlepší dobrodružno-historický hotel (vďaka dobovým hostinám na Trenčianskom hrade) a prvenstvo získal v kategórii Najlepší mestský historický hotel v Európe.

Nová tvár s originálnymi prvkami

Cenu si na zámku Chateau de l’Epinay prevzal hotelový manažér Tiago Locatelli Vigano, radoval sa však aj prezident asociácie Historické hotely Slovenska Ján Svoboda. „Toto ocenenie je výsledkom práce celého kolektívu, ale aj architektov, ktorí dali hotelu pri rekonštrukcii novú tvár, no zároveň zachovali originálne prvky. Klienti oceňujú najmä kvalitný servis, ale aj prostredie hotela,“ povedal riaditeľ hotela Tiago Locatelli Vigano.

Hotel Elizabeth

Hotel Elizabeth v Trenčíne (Foto: archív)

Kým vlani získal hotel prvenstvo v kategórii Najlepší zákaznický servis, tento rok sa ukázal byť najlepším mestským historickým hotelom. „Na rozdiel od michelinských ocenení, ktoré dnes už vlastnia stovky reštaurácií,  je cena Historic Hotels of Europe vzácnejšia preto, lebo ročne toto ocenenie získa iba 10 hotelov, a ak sa niekomu podarí umiestniť dva roky po sebe na prvom mieste, je to znak kvality a profesionálnej práce,“ vysvetľuje Ján Svoboda.

Secesný hotel Elizabeth postavený v roku 1902 prešiel rozsiahlou dvojročnou rekonštrukciu za približne 15 miliónov eur.  Od jeho opätovného otvorenia v roku 2012 sa jeho hosťami stal celý rad významných osobností vrátane prezidentov, členov vlád, známych hudobníkov či športovcov. Ponúka 78 izieb a okrem iného aj wellness Caracalla spa, secesnú kaviareň Sisi a originálnu reštauráciu Elizabeth. Kongresové priestory hotela umožňujú usporiadanie svadieb a iných spoločenských akcií. Prevádzkovateľom hotela je skupina SYNOT, ktorej zakladateľom je český senátor Ivo Valenta.

- Reklama -