Prezident Kiska je po operácii

0
Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky (Autor: ReproFoto: facebook)

Ako uviedol prezidentov hovorca Roman Krpelan, viac informácii o operácii povedia na brífingu, ktorý bude v nemocnici. Ako informovalo Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta, Kiska dlhodobo pociťoval bolesť v oblasti bedrového kĺbu, preto podstúpil konzervatívnu formu liečby, ktorá však nepriniesla želaný výsledok a bolesti pretrvávali. Lekári z nemocnice Ministerstva vnútra – Nemocnica Svätého Michala -konzultovali jeho stav a vyžiadali si odborný posudok aj od MUDr. Jána Grauzela, podpredsedu Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú traumatológiu.

Na základe klinických vyšetrení, príznakov a vyčerpaní konzervatívnych možnosti liečby lekári odporučili prezidentovi operáciu miniinvazivnou endoskopickou technikou na niektorom vysokošpecializovanom pracovisku v zahraničí, medzi ktoré patrí aj fakultná nemocnica v Plzni. Prezident by mal byť hospitalizovaný tri dni.

Prezident Andrej Kiska informoval o plánovanej operácii predsedu Národnej rady Petra Pellegriniho a predsedu vlády Roberta Fica.

- Reklama -