VIDEO Rasistický útok černošskej študentky na bieleho mladíka. Pri dôvode potýčky zostáva rozum stáť

0
Videozáznam, ktorý sa objavil na internetovom portáli YouTube a rýchlo sa rozšíril aj po sociálnych sieťach, zachytáva černošku Bonitu Tindleovú, ako konfrontuje Coryho Goldsteina za to, že má ako beloch upletené takzvané dredy (dreadlocks), ktoré sú typické pre Afroameričanov. 
 
Incident sa stal v študentskom centre Cesara Chaveza patriacom pod San Francisskú štátnu univerzitu, ktorá uviedla, že ani jeden z účastníkov sporu nie je jej zamestnancom, ako uvádzali prvé správy zverejnené krátko po videu. 

Išlo o vlasy…

Študentka Bonita Tindleová na videu zastaví kolegu Coryho Goldsteina na univerzitnej chodbe, aby mu oznámila, že jeho účes ju uráža, lebo patrí jej kultúre. „Tvrdíš, že nemôžem mať účes pre tvoju kultúru? Prečo?“ pýta sa Goldstein vo videu, ktoré trvá necelú minútu. 
 
VIDEO Potýčka na štátnej univerzite v San Franciscu
 
Potýčka pokračuje, keď mladý beloch odmietne argumenty Tindleovej s tým, že nemá právo mu hovoriť, čo má, alebo nemá nosiť. Černoška najprv chytí Goldsteina za rukáv a nechce mu dovoliť odísť a potom ho vyzýva, aby sa jej nechytal. Mladík napriek tomu na sociálnej sieti uviedol, že sa nechystá podať žiadne trestné oznámenie. „Vyplnil som len oznámenie pre univerzitnú políciu a rozhodol som sa, že nechám vzdelávací systém, aby to s ňou vyriešil,“ uviedol Goldstein. Prípadom rasistického správania sa jednej zo študentiek sa zaoberajú príslušné orgány štátnej univerzity v San Franciscu.
 
Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
 
- Reklama -