Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR odovzdá v utorok ceny za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť

0
Peter Pellegrini (Autor: TASR)

Vyhlasovateľom oboch súťaží je Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky a slávnostné odovzdávanie ocenení sa tradične uskutočňuje počas novembra – mesiaca kvality.

Súťaž Národná cena Slovenskej republike za kvalitu bola vyhlásená už po devätnásty krát a prestížne ocenenia si odnesú  organizácie, ktoré dokázali svoju výnimočnosť v oblasti kvality a spoločenskej zodpovednosti.

Metodika súťaže hodnotí organizácie komplexne, podľa európsky uznávaných modelov kvality, pričom sleduje činnosť organizácie ako celku. Obdobné súťaže na národnej úrovni sú vyhlasované takmer vo všetkých európskych krajinách s podobnou metodikou hodnotenia a sú považované za najprestížnejšie ocenenie v oblasti kvality. Ocenenia víťazom v mnohých krajinách odovzdávajú najvyšší predstavitelia štátu.

Významnou súčasťou kvality je aj oblasť spoločenskej zodpovednosti. Je potvrdením dobrovoľnosti a záväzku organizácie presadzovať a uplatňovať nielen ekonomický rast, ale aj adekvátnu environmentálnu a sociálnu zodpovednosť. V tomto roku bol vyhlásený už piaty ročník súťaže Národná cena SR za spoločenskú zodpovednosť a jej cieľom je vyzdvihnutie organizácií, venujúcich sa i tejto oblasti.

Záštitu nad slávnostným odovzdávaním ocenení prebral predseda vlády SR, pán Peter Pellegrini.

- Reklama -