Fašistom sa neustupuje! Je to hanba. Chmelár kritizuje presunutie bratislavského Nočného behu kvôli demonštrácii extrémistov

0
Eduard Chmelár (Autor: SITA)

„Čo je veľa, to je veľa,“ začína Chmelár svoj status na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti Facebook. „Po druhýkrát počas tohto leta musel šport ustúpiť fašizmu. Po tom, čo fašisti napadli účastníkov pretekov v cyklokrose počas Pochodu proti utečencom, presunuli organizátori tradičný nočný beh Bratislavou z bezpečnostných dôvodov, lebo v ten istý deň sa má konať aj Pochod proti islamizácii,“ objasňuje svoje sklamanie a ďalej nakladá nielen politikom, ale aj občanom, ktorí sa podľa neho nechali zmanipulovať.

„Som rozčarovaný z toho, ako ľahko v tejto krajine podliehame strachu, vášňam a predsudkom, ako ľahko sa necháme opiť rožkom. Politici nám predhadzujú ako návnadu zástupné problémy a my zožerieme aj s navijakom, že za naše pokašľané životy môžu imigranti, moslimovia, homosexuáli, Rómovia – len nie tí, ktorí to tu za pomoci skorumpovaných politikov rozkradli na kosť. Hlupáci im na tie medové motúzy skočia, my nie,“ dodáva.

Kvôli „náckom“

Zmenu termínu oficiálne potvrdili organizátori podujatia na svojej webovej stránke. „S prihliadnutím na okolnosti, ktoré nepriamo súvisia s organizovaním 7. ročníka obľúbeného nočného behu Bratislavou – Telekom Night run, ktorý sa mal pôvodne konať v sobotu 12.9.2015 o 19:50 hod so štartom a cieľom v Eurovea, si vás dovoľujeme informovať o zmene termínu konania podujatia a jeho presun na nedeľu 13.9.2015 o 19:50 hod,“ píšu a vysvetľujú, že po porade s partnermi podujatia, samosprávou a Políciou sa radšej priklonili k takémuto riešeniu.
 
Dôvodom má byť „eliminovanie možných rizík z pohľadu zabezpečenia bezpečnosti účastníkov a divákov nášho podujatia, nakoľko na rovnaký deň je v Bratislave v centre mesta popoludní ohlásené zhromaždenie „Pochod proti islamizácii“,“ ospravedlňujú sa riaditeľ podujatia Peter Pukalovič a technický riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič.

Chmelár im však odkazuje: „Je to hanba. Toto je naše mesto, priestor, v ktorom chceme žiť, pracovať a zabávať sa bez strachu. FAŠISTOM SA NEUSTUPUJE!“

- Reklama -