Aj s reumou môžete absolvovať zoskok z padáka

0
Liga proti reumatizmu tento rok vyráža do ulíc s projektom 1 000 000  krokov pre reumatikov. (Autor: Facebook/Liga proti reumatizmu)
Dňa 12. októbra si na celom svete pripomíname Svetový deň reumatizmu, pretože na našej planéte žije až 350 miliónov ľudí s týmto ochorením.
 
V podporných aktivitách nezaostáva ani Slovensko. V každej tretej slovenskej rodine je totiž pacient s reumatoidnou artritídou.
 
Aj reumatici chcú svoj život prežiť čo najkvalitnejšie. O svojom ochorení hovoria a zdôrazňujú, že to nie je choroba len starých ľudí, ale aj malých detí, pričom včasná diagnostika je kľúčom k predchádzaniu ďalšieho nezvratného poškodenia kĺbov.
 
Boľavé kĺby nevyhnutne potrebujú pohyb. Práve preto Liga proti reumatizmu tento rok vyráža do ulíc s projektom 1 000 000  krokov pre reumatikov.
 
Od 1. septembra do 14. októbra napĺňajú pacienti s reumou v rámci zdravej chôdze svoju métu 1 000 000 krokov pre reumatikov pod dozorom certifikovaných lektorov Nordic Walkingu.
 
A o tom, že aj s reumou sa dá žiť svedčí 18 ročná pacientka Natália Gogová z Dubnice nad Váhom, ktorá skočila toto leto tandemový zoskok z lietadla. 
 
„Všetko je to aj o tom, ako človek túto neľahkú výzvu – život s reumou pochopí.“
 
Liga proti reumatizmu SR
Nábrežie Ivana Krasku 4
 921 01 Piešťany
 
Mgr. Jana Dobšovičová Černáková
predsedníčka
 
- Reklama -