Absolútnym zákazom hazardu poslanci poškodili Bratislavu

0
Majitelia herní sa chcú s bratislavským magistrátom dohodnúť na kompromisnom riešení (Autor: mr)

Asociácia zábavy a hier (AZAH) považuje dnešné hlasovanie bratislavského mestského zastupiteľstva, ktorým odhlasovali VZN o úplnom zákaze hazardu na území mesta za protizákonné a napadne ho na súdoch. Na základe právnych analýz a posúdení stavu odborníkmi prevádzkovatelia trvajú na tom, že o VZN, ktoré vzniká na základe petície, nie je možné hlasovať dva a viac krát.

„Prvé hlasovanie o VZN na základe petície odmietlo absolútny zákaz hazardu. Dnes hlasovali poslanci o tom istom a návrh prešiel. Primátor si však ako záväzný výsledok vybral hlasovanie, ktoré dopadlo podľa jeho predstáv. Našťastie žijeme v právnom štáte a veríme, že súdy uznajú, že tento jeho postup nemá s demokraciou nič spoločné.“ vyhlásila Dominika Lukáčová z AZAH a dodala, že poslanci, ktorí chceli docieliť reguláciu, boli vystavení silnému nátlaku zo strany aktivistov na sociálnych sieťach a tiež vedenia mesta na čele s primátorom Ivom Nesrovnalom.

Podľa AZAH si Bratislavčania môžu pogratulovať ku smutnej skutočnosti, že ich mesto a mestské zákony sa riadia podľa aktivít katolíckeho fanatika Antona Chromíka a jeho iniciatívy Zastavme hazard.

„Mali sme úprimnú snahu dosiahnuť spravodlivé a aj prísne pravidlá regulácie hazardu na území mesta, ale nemali sme žiadneho partnera na diskusiu. To je smutná pravda“, povedala Lukáčová a dodala, že bude veľmi zaujímavé sledovať kto, kedy a kde otvorí nové veľké kasína a herne za hranicami mesta, a ako súčasne s absolútnym zákazom hazardu, stúpnu tržby online hazardu.

AZAH tiež upozorňuje, že absolútna prohibícia priláka do mesta nelegálny hazard, ktorý nie je nikým a ničím regulovaný, nikoho nechráni a nikomu nič nemusí platiť. „Sme veľmi zvedaví, ako sa budú páni Nesrovnal, Chromík a spol. vysporiadavať s nelegálnym hazardom, ktorý začne silnieť a ako pred ním ochránia tých, čo tvrdia, že chránia“, povedala na záver Dominika Lukáčová.

 

 

- Reklama -