V rodinnej firme Igora Matoviča zasahovali agenti NAKA. Odniesli si dátové zariadenia

0
Polícia navštívila sídlo firmy regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave (Autor: SITA)

V budove Matovičovej rodinnej spoločnosti zasahovalo podľa jedného zo zamestnancov 6 policajtov a dvaja znalci. Túto informáciu priniesol portál HNonline.sk s odvolaním sa na facebookový profil jedného so zamestnancov trnavskej firmy regionPRESS.

Matovič verzus Procházka

Portály Aktuality.sk aj HNonline.sk zhodne uviedli, že za zásahom v Matovičovej firme je s najväčšou pravdepodobnosťou kauza, v ktorej predseda OĽaNO viní šéfa Siete z toho, že si chcel práve v Matovičovom vydavateľstve regionPRESS zariadiť inzerciu načierno. Radoslav Procházka niečo také popiera. Polícia práve preto vyzvala aktérov kauzy, aby odovzdali vyšetrovateľom všetky telefonické nahrávky aj dokumenty, ktoré sa kauzy týkajú. Zásah v trnavskej centrále Matovičovej spoločnosti potvrdil aj šéf národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer. „Boli sme tam zaisťovať účtovníctvo,“ uviedol Krajmer.

Polícia podľa Matoviča konala nad rámec pokynov prokuratúry

V reakcii na raziu v rodinnej firme regionPRESS zvolal Matovič tlačovú besedu, na ktorej uviedol, že podľa neho boli muži zákona zbytočne aktívni a prekročili rámec svojich povinností. Prokurátor totiž nariadil, aby polícia urobila kópie dát o firemnom účtovníctve a nie aby zhabala celé dátové servery. „Celá firma s 2 000 ľuďmi stojí. Ľudia mali dostať v piatok výplaty, žiaľ, nedostanú ich, pretože polícia zobrala server. Povedali nám, že to vrátia do 90 dní. Pred tlačovou besedou povedali, že si spravia kópie a server možno dnes vrátia,“ uviedol Matovič, ktorý dodal, že ho „skorumpovaní hajzli nezlomia“.

Vydavateľstvo regionPRESS

Firmu regionPRESS založil Igor Matovič ešte v roku 1997. Od roku 2007 je jediným spoločníkom firmy jeho manželka Pavlína. RegionPRESS je momentálne najväčším vydavateľom regionálnej direct mailovej tlače na Slovensku. Do základného portfólia spoločnosti patrí 36 regionálnych týždenníkov so súvislým pokrytím Slovenska a týždennou bezplatnou distribúciou do viac ako 1 350 000 domácností.

- Reklama -