Obyčajní ľudia majú zdravý rozum na rozdiel od veľkokapitalistov a elitárov. Všetko sa dnes zvádza na Rusko, ale zlo ide zo Západu. Klaus a spol. brutálne naložili slniečkarom

0
Václav Klaus (vpravo) a Jiří Weigl (Autor: Hans Štembera)

Diskusiu moderoval český exprezident Václav Klaus, ktorý mal aj svoj vlastný príspevok. Ďalej hovorili riaditeľ IVK Jiří Weigl, tajomník kardinála Dominika Duku Milan Badal, právnik Karel Muzikář ml. a novinári Daniel Kaiser a Miroslav Korecký.

Na akcii sa objavili napríklad bývalý český premiér Petr Nečas, poslanci ODS Jan Bauer a Marek Benda či ekonóm Miroslav Ševčík.

Ohrozenie neprichádza z Ruska, od Putina, z Číny

Podľa Václava Klausa znamená pojem „liberálna demokracia“ degradovanie a zúženie demokracie a ide o novú nadvládu kultúrnych, politických či mediálnych elít nad ostatnými občanmi. Široká verejnosť podľa neho nechápe osudové nebezpečenstvo „liberálnej demokracie“. Pojmy „demokracia“ aj „liberálny“ sú z jeho pohľadu pozitívne, ale slovné spojenie „liberálna demokracia“ je podľa neho „niečo mimoriadne nepekné“, pretože v reáli popiera demokraciu aj liberalizmus.

Liberálna demokracia sa podľa neho vyznačuje manipuláciou, vysmievaním sa ľuďom s iným názorom a ich ponižovaním. Ak je demokracia definovaná ako vláda väčšiny, tak liberálnu demokraciu Klaus definoval ako vládu menšín, ktoré nemajú rešpekt k celku, celku sa vysmievajú a hája svoje skupinové záujmy na úkor celku. V liberálnej demokracii sa obnažuje hlboká priepasť medzi vládnucimi elitami a občanmi.

„Ohrozenie neprichádza z Ruska, od Putina, z Číny,“ povedal Klaus. Každý, kto nesúhlasí s „liberálnymi demokratmi“, je podľa neho nálekovaný napríklad ako populista. Súčasťou liberálnej demokracie ako súhrnného pojmu sú ideológie multikulturalizmu, europeizmu, humanrightizmu, genderizmu a homosexualizmu.

Obyčajní ľudia proti elitám a veľkokapitálu

Jiří Weigl uviedol, že veci v našom regióne a na Západe sa nevyvíjajú dobrým smerom. Súčasný Západ podľa neho nie je tým Západom, ktorý vyhral studenú vojnu a ku ktorému ľudia vzhliadali s nádejou. Západná spoločnosť sa podľa neho zásadne negatívne zmenila a tlačí aj na nás, aby sme sa zmenili s ňou. Proti vlastnej vôli sme manipulovaní a prevychovávaní. Západ považuje za hrozby Rusko, Čínu, fake news a hybridnú vojnu, zatiaľ čo hrozby sú niekde inde.

Manipulátori majú plné ústa liberalizmu a demokracie, ale presadzujú úplne opačnú agendu. Západ ovláda mesianistická ideológia, ktorá chce zrušiť „starý svet“, všetko prirodzené a tradičné ako národy, rodinu či náboženstvo. „Prepólovanie sveta berie dych,“ povedal Weigl.

Zatiaľ čo komunisti ničili, rozbíjali ekonomické vzťahy a považovali za dôležitú ekonomickú „základňu“, dnešná nová ľavica chce zničiť celú ľudskú identitu a vytvoriť nový konštrukt. Elitná avantgarda sa oháňa demokraciou, rozbíja spoločnosť na menšiny a trvalo prevychováva ľudí. Tradícia musí ustúpiť pokroku. Všetko, čo je normálne a prirodzené, ako národ, rodina či náboženstvo, sa označuje za predsudok, ktorý treba odstrániť. Všetko neprirodzené a nenormálne, čo rúca tradičné hodnoty a vzťahy, je podporované a adorované.

Liberálna demokracia na rozdiel od komunizmu v tomto postupuje evolučne, nie revolučne. Liberálna demokracia rozbíjajúca všetko tradičné si nárokuje monopol na pravdu, perzekvuje nepohodlné názory a zavádza cenzúru. Liberálna demokracia tenduje k totalite.

Vlády aj medzinárodné organizácie ako OSN, EÚ alebo Rada Európy podporujú fantazmagórie typu gendera a transgendera, že pohlavie je sociálny konštrukt a nie biologicky daný fakt. Táto ideológia sa ľuďom vnucuje.

Weigl ďalej poznamenal, že k prepólovaniu došlo aj v inej oblasti. Veľkokapitál spoločne s mediálnym mainstreamom podporuje všetky „pokrokárske“ veci aj regulácie a agendu NGOs. Nádej vidí v tom, že oporou zdravého rozumu sú bežní pracujúci ľudia. Na veľký biznis doplácajú malí podnikatelia a zamestnanci.

Rusko môže za všetko… Keď nesúhlasíš, si agent Ruska

Daniel Kaiser z týždenníka Echo upozornil, že elity šíria strach z „masy prostého ľudu“. Európska únia má byť poistkou pred ľudom, démosom.

Ďalším strachom, ktorý elity šíria, je strach z Ruska. Kaiser dodal, že pokiaľ ide o Rusko, tak riziko nebezpečenstva z jeho strany sa určite nerovná nule, ale niektoré vlády sú až hysterické. Napríklad vláda Veľkej Británie si dala za úlohu, že na každom summite bude zdôrazňovať hrozbu z Ruska. Podobné to je v USA, keď až doteraz sa nepreukázalo žiadne ovplyvňovanie amerických volieb z Ruska, ale niektoré médiá referujú o opaku.

Rusko je obviňované aj z toho, že môže za brexit a za vzostup „populistických“ hnutí v Európe. Pre vládnuce elity je veľmi jednoduché svojich kritikov delegitimizovať ako „agentov Ruska“.

Kaiser sa potom vyjadril k posunu termínu „populizmus“. Predtým za populistu označili niekoho, kto sľuboval niečo, čo nemôže splniť z dôvodu, že na to nebudú finančné prostriedky. Dnes je za populistu označovaný každý, kto nesúhlasí s elitou.

Zvoní zrady zvon… Cenzúra sa vracia

Právnik Karel Muzikář ml. sa prihlásil k manifestu IVK. Keď bol po revolúcii v Amerike, šokovalo ho, že tam študenti ľutovali, že sa socializmus v Československu skončil. Povedal, že v Česku ruské tanky nechce, ale vo vzťahu k dnešnému Západu si vybavuje verše Františka Halasa „zvoní zrady zvon“ a „my jsme je milovali“.

Menšiny sa presadzujú proti väčšine. Napríklad nechcú rešpektovať výsledky volieb, čo sa prejavilo v USA pri zvolení Trumpa, keď prebiehali demonštrácie proti výsledku volieb. Ľudia sú podľa neho zastrašovaní, osočovaní, čelia vyhrážkam. Niektorí ľudia v Česku boli pri prezidentskej voľbe označovaní za sedliakov a hlupákov, ktorí by nemali mať právo voliť.

Pripomenul, že seminár sa koná 26. júna, teda v deň 50. výročia, keď dokonca počas Pražskej jari KSČ v roku 1968 zrušila cenzúru. Dnes sa cenzúra opäť zavádza, čo je desivé. „Blokujte ich, mažte ich, zakážte im to,“ vyjadril názory niektorých mladých ľudí, ktorí nezažili komunizmus a chcú svojich oponentov cenzurovať.

Muzikář povedal, že zažil sklamanie, keď niektoré demokratické strany, ktoré neuspeli vo voľbách, začali označovať za demokratické len samy seba na rozdiel od tých, ktoré vo voľbách uspeli…

Spomenul tiež pokrytectvo elít, keď sa im to hodí, tak „hája práva kresťanov v Číne“, ale keď sa vo Francúzsku odstraňujú v mene sekularizmu kríže a sochy sv. Jána Pavla II., tak im to neprekáža alebo to podporujú.

Musíte pohŕdať blížnym, pretože vy ste elita. Kto nie je liberálny demokrat, patrí za mreže

Tajomník kardinála Milan Badal sa takisto prihlásil k manifestu. A predstavil svoje desatoro liberálneho demokrata, pričom svojimi poznámkami prítomných veľmi pobavil.

Tu je spomínané desatoro: 1) Ak chcete diskutovať, nikdy nedefinujte pojmy, musí ísť o dojmológiu. 2) Pojem musíte vyprázdniť. 3) Musíte pohŕdať blížnym, pretože vy ste elita a obyčajný človek vám nemôže rozumieť. 4) Vždy na strane menšín, tie majú vždy pravdu. 5) Všetko relativizujte. 6) Diskutujte o podružných témach. 7) Tradícia je len skanzen, všetko musí ustúpiť pokroku. 8) Ak nevyhráte voľby, hovorte o „rozdelenej spoločnosti“ a práve menšín. 9) Buďte proti cenzúre, ale za dohľad nad občanmi – zaistíte im raj na zemi alebo sebe nebo. 10) Oslavujte klany, ktoré vládnu a odovzdávajú si moc.

Novinár Miroslav Korecký povedal, že veci na poli multikulturalizmu a gendera, ktoré priniesla vláda Bohuslava Sobotku, budú pokračovať aj za vlády Andreja Babiša. Zmenu v EÚ nemožno očakávať, vidíme ju len v prípade niekoľkých štátov.

Korecký položil otázku, či je pojem „liberálna demokracia“ naozaj taký diskreditovaný a či neznamená slobodné voľby, rovnosť pred zákonom, občianske práva, deľbu moci a podobne, ako sa predtým chápal. Zároveň uviedol, že na politickej scéne nevidí žiadnu silu, ktorá by hájila myšlienky obsiahnuté v manifeste ako celok.

Ladislav Jakl v debate povedal, že náš svet je cieľom brutálneho ničenia zo strany pokrokových sociálno-inžinierských elít. Pojem liberálna demokracia má propagandistický obsah. Elity chcú stotožniť svoju pokrokovú ideológiu s ústavným poriadkom a režimom a kriminalizovať ako odporcov demokracie všetkých ľudí, ktorí ich kritizujú.

- Reklama -