Matovič naložil novinárovi Danišovi: Ste ekonomický analfabet. Pozrite sa, ako to dopadlo

0
Igor Matovič (Autor: SITA)

Dag Daniš sa na začiatku svojej relácie opýtal Igora Matoviča, prečo mu pred nakrúcaním povedal, že je neseriózny a podrazák. Šéf OĽaNO mu odpovedal, že si ho „v podstate vždy vážil a rád čítal jeho komentáre, ale… ” A následne  Matovič vysvetľoval Danišovi, aká je podľa neho úloha novinára. „Teraz, keď som bol na kolenách, zrazený k zemi, tak ste si potrebovali buchnúť a napísali ste znova tie isté bludy,“ hovorí Matovič.

O aké „bludy“ ide?

Daniš sa pred časom Matoviča v komentári pýtal, či mu môže vysvetliť, kde zmizli dva milióny z peňazí, ktoré strana dostala ako príspevok od štátu za hlasy voličov. Upozornil, že o rovnakú sumu sa zároveň navýšil majetok rodinnej firmy Matovičovcov. Poslanca toto obvinenie rozčúlilo. Tvrdili, že stranícke  peniaze nezmizli, ale hnutie ich nechcelo držať na bežnom účte s nulovým výnosom, a preto kúpilo podielový fond v banke s výnosom 0,6 percenta. Pokiaľ ide o narastajúci majetok firmy, Matovič tvrdil, že ide o nerozdelený zisk za uplynulé roky. Daniš argumentoval, že ho len zaujímalo, prečo z Matovičovej firmy zmizli dva milióny, lebo na bankovom účte nie sú evidované.

Celý komentár Daga Daniša si môžete prečítať TU

Urazený Matovič

Matovič vyčítal Danišovi  „podlé obvinenie“. Veľmi ho totiž urazilo, keď Daniš napísal, že má vo financiách bordel. Okrem iného ho počastoval výrokom, že je „ekonomický analfabet alebo účtovnícky analfabet“. Medzi riadkami mu poradil, že keď sa chce venovať ekonomickej žurnalistike, mal by si niečo k tomu aj naštudovať.

Reláciu Daga Daniša si môžete pozrieť TU

- Reklama -