Matovič môže mať problém. NAKA v jeho rodinnej firme regionPRESS zasiahla na základe obvinení z krátenia dane a poistného

0
Igor Matovič (Autor: SITA)

V stredu 12. augusta vtrhla do centrály Matovičovej rodinnej firmy regionPRESS v Trnave polícia spolu s vyšetrovateľmi NAKA. Na príkaz prokurátora mali muži zákona skopírovať dáta o účtovníctve zo serverov. Namiesto toho však odniesli celé dátové zariadenia, čo vyvolalo reakciu predsedu hnutia OĽaNO. Igor Matovič na tlačovej besede obvinil políciu, že koná nad rámec pokynov prokurátora a prekračuje svoje povinnosti.

Dátové zariadenia vrátili v ten istý deň

Bez serverov by firma regionPRESS nemohla poslať svojim zamestnancom včas výplaty a polícia po tlačovej besede Igora Matoviča vrátila dátové zariadenia do sídla spoločnosti ešte v ten istý deň, ako ich zhabala, a urobila si z nich kópie. Kým Matovič hovorí o tom, že NAKA robila prácu navyše, polícia sa bráni. Podľa policajného hovorcu Michala Slivku museli v regionPRESSe zasiahnuť, pretože firma dobrovoľne nevydala počítače na vykonanie prehliadky.

Pripomeňme, že vlaňajšia kauza nahrávky telefonického rozhovoru medzi predsedom OĽaNO Igorom Matovičom a lídrom strany Sieť Radoslavom Procházkom bola práve o tom, že Procházka bol údajne ochotný zaplatiť Matovičovej firme za reklamu bez bločku, aby sa vyhol plateniu dane. Paradoxne práve pre nepriznané dane z inzercie teraz ide národná kriminálna agentúra po Matovičovej firme. Podľa vyšetrovateľov NAKA regionPRESS v rokoch 2011 až 2014 poskytoval reklamný priestor politickým stranám, ale faktúry za tieto služby firma znižovala fiktívnou zľavou až do výšky 90 percent.

- Reklama -