Kanadou otriasa najhorší prípad streľby v škole za niekoľko desaťročí. Tínedžer zavraždil vlastných súrodencov

0
Kanadský premiér Justin Trudeau (Autor: SITA)
Starosta trojtisícového mesta La Loche Kevin Janvier potvrdil agentúre AP, že jeho 23-ročná dcéra Marie, ktorá bola učiteľkou v tamojšej škole, prišla pri streľbe o život. Motív brutálnej vraždy nie je zatiaľ známy. Vyšetrovatelia nechcú zverejňovať mená zvyšných obetí ani páchateľa. „Potom, keď zastrelil svojich dvoch bratov, odkráčal do školy a zastrelil tam učiteľku a jedno dievča. Obe sú mŕtve. Dokopy zomreli 4 ľudia,“ uviedol pre agentúru Reuters rodinný priateľ prvých dvoch obetí. 
 
Po streľbe nastala v strednej škole v La Loche s 900 žiakmi panika a študenti postupne vybiehali z budovy. Podľa tamojšej polície sú študenti po tragickej udalosti stále v šoku a nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo. „Vybehol som zo školy a všade bolo veľa kriku, ozvalo sa asi 6 alebo 7 výstrelov, kým som sa dostal von. Možnože padli aj ďalšie výstrely, keď už som bol vonku,“ uviedol jeden zo študentov, ktorý bol svedkom streľby.

Na Kanadu neobvyklé

Streľba v kanadskom Saskatchewane, ktorá si vyžiadala 4 obete, je najhorším streleckým útokom v škole za vyše 20 rokov. Naposledy v roku 1992 zastrelil páchateľ v Concordia University v Montreale štyroch ľudí. Ešte horší takýto incident sa stal v roku 1989, keď v montrealskej Ecole Polytechnique zomrelo 14 študentov. Ide dodnes o najhoršiu streľbu na pôde školy, ktorá sa stala v Kanade. Krajina má pritom oveľa prísnejšie zákony na držbu zbraní ako jej susedné Spojené štáty. 
 
Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
 
- Reklama -