Tatra banka aranžovala skupine CTP úver 278 miliónov EUR

0

25.5.2024 (SITA.sk) – Skupina bánk pod aranžérskym vedením Tatra banky poskytla skupine CTP syndikovaný úver vo výške 278 miliónov EUR. Účelom je refinancovanie nákladov na výstavbu logistických a priemyselných budov po celom Slovensku. Skupina CTP je z pohľadu prenajímateľnej plochy najväčším vlastníkom, developerom a správcom logistických a priemyselných nehnuteľností v Európe, kótovaným na burze.

Jedna z najväčších realitných transakcií na slovenskom trhu za posledné obdobie

Bankový sektor sa, podobne ako aj mnohé iné odvetvia, snaží postupne znižovať uhlíkovú stopu. Preto pri hodnotení financovania zohľadňuje nielen ekonomický aspekt, ale aj trvalú udržateľnosť financovaných projektov. V sektore nehnuteľností o to viac, že ide o odvetvie s významnou uhlíkovou stopou.

Tatra banka, líder v korporátnom financovaní, so spoločnosťou CTP úspešne spolupracuje niekoľko rokov. Existujúce dlhodobé partnerstvo s najväčším európskym vlastníkom, developerom a správcom logistických a priemyselných parkov sa významne posilnilo aj poskytnutím nového syndikovaného úveru vo výške 278 miliónov EUR.

Banka sa na tejto transakcii, ktorá je jednou z najväčších realitných transakcií na slovenskom trhu, podieľala v spolupráci s rakúskou Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG a Raiffeisenlandesbank Oberösterreich AG. Právne poradenstvo pri transakcii zabezpečovali advokátske kancelárie Dentons a White & Case.

Refinancovanie výstavby viac ako 35 logistických a priemyselných budov umožňuje spoločnosti CTP uvoľniť kapitál a reinvestovať ho do nových projektov. Portfólio spoločnosti CTP je certifikované podľa noriem BREEAM a EPC, čo je dôkazom jej ambícií v oblasti trvalej udržateľnosti.

“Veľmi si vážime prejavenú dôveru klienta. Túto transakciu považujeme za míľnik z pohľadu objemu i komplexných štandardov syndikátneho financovania. Predstavuje tiež významný krok smerom k zníženiu celkovej uhlíkovej stopy pri aktivitách klienta a sme radi, že mu pri nich môžeme byť oporou,” hovorí Zuzana Koštialová, členka predstavenstva zodpovedná za korporátne a privátne bankovníctvo a Capital Markets.

S Tatra bankou máme dlhoročný vzťah a vážime si vzájomnú spoluprácu. Jej podpora je dôkazom našej prepracovanej obchodnej stratégie a úspechov na trhu priemyselných a logistických nehnuteľností v strednej a východnej Európe. CTP je dlhodobo priekopníkom vo výstavbe udržateľných priemyselných a logistických priestorov, čo naši bankoví partneri oceňujú. Syndikovaný úver nám umožňuje uvoľniť kapitál a reinvestovať ho do nových udržateľných projektov, aby sme mohli naplniť naše ambiciózne plány expandovať,” povedal Richard Wilkinson, finančný riaditeľ CTP.

O spoločnosti CTP

CTP je najväčším na burze kótovaným vlastníkom, developerom a správcom logistických a priemyselných nehnuteľností v Európe podľa hrubej prenajímateľnej plochy (GLA), pričom k 31. marcu 2024 vlastnila 12 miliónov m2 podľa hrubej prenajímateľnej plochy v 10 krajinách. Všetky nové budovy disponujú certifikátom BREEAM na úrovni veľmi dobrá alebo vyššej. Spoločnosť Sustainalytics zaradila CTP do kategórie ESG “Low-Risk”, čo podčiarkuje jej záväzok byť trvalo udržateľným hráčom.

Viac informácií nájdete na webovej stránke spoločnosti CTP: www.ctp.eu

Informačný servis

- Reklama -