Putin podpísal dekrét umožňujúci konfiškáciu amerického majetku, cieľom je vykompenzovať zhabanie ruských aktív

0

25.5.2024 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin podpísal dekrét, ktorý Moskve umožní konfiškáciu amerického majetku, aby sa vykompenzovalo akékoľvek zhabanie ruských aktív v USA.

Dekrét zverejnili na portáli ruskej vlády vo štvrtok v čase stretnutia najvyšších finančných predstaviteľov členských štátov organizácie G7, na ktorom k hlavným témam bude patriť otázka, ako naložiť s ruským majetkom zmrazeným v západných krajinách.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina a mnohí jej podporovatelia vyzývajú na konfiškáciu zmrazeného ruského majetku v hodnote 260 miliárd dolárov. Tento majetok západné štáty zmrazili po tom, ako Moskva vo februári 2022 odštartovala rozsiahlu inváziu na Ukrajinu.

Európski predstavitelia s tým však nesúhlasia a odvolávajú sa na obavy o právnu a finančnú stabilitu. Predpokladá sa, že USA ruské aktíva neskonfiškujú bez súhlasu ostatných členov G7 a Európskej únie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Ruská invázia, Ruská vláda, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Zahraničie, zmrazené aktíva
Zdroj: SITA.sk – Putin podpísal dekrét umožňujúci konfiškáciu amerického majetku, cieľom je vykompenzovať zhabanie ruských aktív © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -