Ukrajinské útoky potopili ruskú korvetu triedy Tarantul, partizáni poskytli satelitné zábery

0

21.1.2024 (SITA.sk) – Ukrajinské útoky na prístav Sevastopoľ na okupovanom polostrove Krym koncom decembra potopili ruskú korvetu triedy Tarantul. Uviedli to analytici amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) na základe analýzy zozbieraných údajov. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Partizánske hnutie Ateš, v ktorom pôsobia Ukrajinci a Krymskí Tatári, vo štvrtok uviedlo, že objavilo potopenú korvetu triedy Tarantul v sevastopoľskej zátoke.

Okrem toho satelitné zábery, ktoré partizáni poskytli, potvrdzujú, že korveta sa potopila niekedy medzi 28. a 31. decembrom. Ruskí a krymskí okupační predstavitelia tvrdili, že ruskí vojaci 28. a 30. decembra odrazili ukrajinské útoky dronmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Analytici z ISW sú presvedčení, že potvrdenie doteraz nehláseného úspešného ukrajinského útoku naznačuje, že najnovšia kampaň útokov zo strany Ukrajiny proti okupovanému Krymu je pravdepodobne úspešnejšia, ako otvorené zdroje doteraz informovali.

Russian Tarantul corvette sank in occupied #Sevastopol after Ukrainian strike
? https://t.co/od3DZKhjdX#IOC #IOCmedia #RoadToParis2024 #Ukraine #BBCBreaking #GBNews pic.twitter.com/OsowBqGVqe— European Media News 24 (@europeanMedia24) January 19, 2024

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské útoky potopili ruskú korvetu triedy Tarantul, partizáni poskytli satelitné zábery © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -