Premiér Sunak vyzval spojencov Británie, aby poskytli Ukrajine to, čo jej pomôže vyhrať vojnu proti Rusku

0

6.10.2023 (SITA.sk) – Britský premiér Rishi Sunak je presvedčený, že ukrajinským silám sa podarí vyhnať zo svojho územia ruských okupantov. Ako referuje web news.sky.com, povedal to na stredajšej konferencii Konzervatívnej strany.

V rozhovore s prívržencami strany zároveň vyzval medzinárodných spojencov Veľkej Británie, aby poskytli Ukrajine prostriedky, ktoré jej pomôžu vyhrať vojnu proti Rusku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjivu západné bojové tanky. Teraz nás nasledovalo viac ako desať ďalších. Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjivu zbrane s dlhým doletom, teraz nás nasledovalo Francúzsko a USA. Boli sme prvou krajinou, ktorá súhlasila s výcvikom ukrajinských pilotov, teraz nás nasledovalo viac ako tucet ďalších. Hovorím našim spojencom, že ak dáme prezidentovi Zelenskému nástroje, Ukrajinci to zvládnu,“ vyhlásil Sunak a na záver v ukrajinčine zvolal: „Sláva Ukrajine!“

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Premiér Sunak vyzval spojencov Británie, aby poskytli Ukrajine to, čo jej pomôže vyhrať vojnu proti Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -