Rusko zaútočilo dronmi Šáhid na Ukrajinu, okupanti ostreľovali aj civilistov

0

4.10.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 3. októbra, 13:28

Ruská armáda v noci na utorok zaútočila na Ukrajinu 31 dronmi Šáhid a jednou balistickou raketou Iskander-K, uviedli Vzdušné sily Ozbrojených síl Ukrajiny.

Protivzdušná obrana v Mykolajivskej a Dnipropetrovskej oblasti úspešne zostrelila 29 dronov a raketu Iskander. Útoky Rusi podnikli z okupovaného Krymu. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Jeden dron a úlomky zo zostrelených bezpilotných lietadiel zasiahli továreň a spôsobili požiar a ďalšie škody v meste Pavlohrad v Dnipropetrovskej oblasti, uviedol gubernátor oblasti Serhij Lysak.

V iných častiach Dnipropetrovskej oblasti trosky z dronov spôsobili škody na civilnej infraštruktúre, ale podľa Lysaka neboli hlásené žiadne obete.

Naše letectvo zostrelilo raketu a 13 nepriateľských bezpilotných lietadiel. Žiaľ, k zásahu došlo na území podniku v Pavlohrade, kde boli poškodené dve výrobné haly,“ uviedol na Telegrame šéf dnipropetrovskej oblastnej rady Mykola Lukašuk.

V dôsledku padajúcich trosiek v Dnepre bol zasiahnutý súkromný podnik, garáž a auto. Hasiči požiar urýchlene zlikvidovali. Ruskí okupanti taktiež ostreľovali civilistov v okrese Nikopoľ. V dôsledku toho boli poškodené dva súkromné ​​domy a hospodárska budova.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Drony, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Šáhid-136
Zdroj: SITA.sk – Rusko zaútočilo dronmi Šáhid na Ukrajinu, okupanti ostreľovali aj civilistov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -