Ukrajina zaznamenala posun na fronte, napreduje južne od mesta Bachmut

0

29.7.2023 (SITA.sk) – Ozbrojené sily Ukrajiny postupne napredujú južne od mesta Bachmut v Doneckej oblasti a zároveň odrážajú ruské útoky severne od Bachmutu. Uviedla to na komunikačnej platforme Telegram námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Na bachmutskom fronte južne od mesta Bachmut postupne napredujeme. Boje prebiehajú pri obciach Kliščijivka, Kurdiumivka a Andrijivka,” povedala Maľarová. Boje sú podľa nej dosť prudké.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na kupianskom fronte Rusi podnikajú ofenzívne akcie a snažia sa vytlačiť ukrajinských vojakov z ich pozícií. Konkrétne len vo štvrtok ukrajinská armáda odrazila niekoľko útokov a pozície si udržala.

Niekoľko ruských útokov Ukrajinci odrazili aj na lymanskom fronte. Britské ministerstvo obrany odmietlo obavy z pomalého tempa ukrajinskej protiofenzívy a uviedlo, že operácie prebiehajú podľa plánu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, Ukrajinská protiofenzíva, ukrajinské ministerstvo obrany
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina zaznamenala posun na fronte, napreduje južne od mesta Bachmut © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -