Je tu prvá bezplatná uhlíková kalkulačka pre dátové centrá. Prináša ju Schneider Electric

0

2.7.2023 (SITA.sk) – Spoločnosť Schneider Electric, globálny líder v oblasti digitálnej transformácie energetického manažmentu a automatizácie, prináša praktickú metódu, ktorá pomáha firmám pochopiť celkový vplyv dátových centier na životné prostredie. Metóda je podrobne opísaná v v dokumente, ktorý je k dispozícii na bezplatné stiahnutie. K dispozícii je aj bezplatný nástroj Lifecycle CO2e TradeOff, prvý svojho druhu, ktorý umožňuje presný výpočet celkovej uhlíkovej stopy dátových centier – vrátane emisií v rozsahu 1, 2 a 3.

Kvantifikáciou emisií rozsahu 3 môžu firmy merať svoju celkovú uhlíkovú stopu, vrátane externých IT služieb od poskytovateľov cloudových a kolokačných služieb. Metóda Schneider Electric využíva prístup založený na údajoch, ktorý pomáha prevádzkovateľom dátových centier identifikovať a kategorizovať emisie z prevádzky a dodávateľského reťazca, a potom stanoviť priority úsilia o výrazné zníženie emisií uhlíka.

Legislatíva v krajinách EÚ, ale aj v USA, smeruje k tomu, že budú pribúdať pravidlá, ktoré majú štandardizovať zverejňovanie informácií súvisiacich s klímou. Účtovanie a vykazovanie emisií z rozsahu 3 sa stane budúcou požiadavkou. Vytvorenie a implementácia rámca pre skleníkové plyny, ktorý zahŕňa počítanie uhlíka a stanovenie cieľov pri systematickom preskúmavaní údajov spoločnosti a zdrojov emisií, je základom pre vytvorenie dosiahnuteľného plánu znižovania emisií. Výroba elektrickej energie, emisie skleníkových plynov a spotreba vody určujú uhlíkovú stopu a vodnú stopu dátových centier vrátane ich dodávateľov.

“Vypracovanie klimatickej stratégie, ktorá identifikuje najväčší zdroj emisií uhlíka v hodnotovom reťazci, sa rýchlo stáva prioritou odvetvia dátových centier spolu s naliehavou potrebou vytvoriť ľahko použiteľné rámce. Plne podporujeme snahu, aby sa aj IT odvetvie stalo najudržateľnejším na svete tým, že sa zdroje stanú bezplatnými a ľahko dostupnými,” hovorí Pankaj Sharma, výkonný viceprezident divízie Secure Power spoločnosti Schneider Electric.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Schneider Electric, uhlíková kalkulačka, Životné prostredie
Zdroj: SITA.sk – Je tu prvá bezplatná uhlíková kalkulačka pre dátové centrá. Prináša ju Schneider Electric © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -