Väčšina ľudí súhlasí s odvolaním Kollára, najčastejšie voliči Republiky aj ďalšieho hnutia

0

1.7.2023 (SITA.sk) – Väčšina obyvateľov Slovenska, 61 percent, súhlasí s odvolaním predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie, 28 percent je proti. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu strany Demokrati.

Kto vníma odvolanie podobne?

Voliči takmer všetkých dnešných parlamentných politických subjektov – Smer – sociálna demokracia, Hlas – sociálna demokracia, Sloboda a Solidarita, OĽaNO a priatelia vnímajú odvolanie Kollára podobne.

Dáta sa zberali prostredníctvom samoobslužnej aplikácie Instant Research agentúry Ipsos a bol realizovaný od 28. do 29. júna na reprezentatívnej vzorke 532 respondentov.

Hodnoty sú pre ľudí prednejšie

Výrazne častejšie s Kollárovým odvolaním súhlasia ľudia, ktorí by volili hnutie Progresívne Slovensko alebo Republiku, pričom súhlas vyjadrilo viac ako 80 percent z nich. Nesúhlas s odvolaním Borisa Kollára prevažuje iba medzi voličmi hnutia Sme rodina, medzi ktorými s odvolaním Kollára nesúhlasia viac ako dve tretiny voličov,” v tlačovej správe o tom informoval hovorca Demokratov Matúš Mandrák.

Podpredsedníčka strany Andrea Letanovská tvrdí, že voliči jednotlivých strán majú jasno v otázke odvolania predsedu parlamentu z funkcie, pričom dodala, že hodnoty sú pre ľudí prednejšie. „Ich zástupcovia v parlamente ich musia vypočuť a urobiť to, čo je lepšie pre krajinu, a nie, čo je lepšie pre nich. Vyzývam poslankyne a poslancov – zachovajte sa ako ľudia, nie ako politici,” uzavrela Letanovská.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolanie z funkcie, Predseda NR SR, Prieskum
Zdroj: SITA.sk – Väčšina ľudí súhlasí s odvolaním Kollára, najčastejšie voliči Republiky aj ďalšieho hnutia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -