Súd sa bude odsúdeným Holanďanom za vraždu priateľky zaoberať opakovane, už po druhý raz

0

6.6.2023 (SITA.sk) – Mestský súd Bratislava I vytýčil na 19. júla hlavné pojednávanie v kauze holandského lodného kapitána Gerrita Jana Kramera obžalovaného z vraždy priateľky Simony. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu.

Ten sa pritom prípadom bude zoberať už po druhý raz. Krajský súd v Bratislave totiž ešte v januári 2020 zrušil verdikt z roku 2016, ktorým prvostupňový okresný súd odsúdil obžalovaného na 22 rokov väzenia. Dôvodom bol podľa odvolacieho súdu nedostatočne zistený skutkový stav veci.

Incident sa odohral v roku 2014 v byte na Obchodnej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby Gerrit Jan K. 25-ročnú Simonu najskôr udieral do hlavy a neskôr aj podpálil. Prvostupňový súd okrem trestu odňatia slobody uložil v roku 2016 obžalovanému aj povinnosť zaplatiť pozostalým odškodné 100-tisíc eur. Obžalovaný bol pôvodne stíhaný väzobne, neskôr sa pre procesnú chybu dostal na slobodu. Na vyhlásení pôvodného rozsudku nebol prítomný.

Obnovený proces v tejto kauze sa mal pôvodne začať už v marci tohto roku. Holandský súd však vtedy ešte nerozhodol, či obžalovaného, ktorého v jeho rodnej krajine zadržali na základe zatykača, vydá na Slovensko. Urobil tak až následne v apríli.

Viac k témam: Súdy, Vražda
Zdroj: SITA.sk – Súd sa bude odsúdeným Holanďanom za vraždu priateľky zaoberať opakovane, už po druhý raz © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -